Η εταιρία Excalibur Army, θυγατρική του ομίλου Czechoslovak, παρουσίασε τη βελτιωμένη έκδοση DANA M2 του αυτοκινούμενου τροχοφόρου (6 x 6) πυροβόλου DANA των 152 χιλιοστών.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία το DANA M2 ενσωματώνει μια σειρά βελτιώσεων: Νέα θωρακισμένη καμπίνα για το πλήρωμα, νέο σύστημα πλοήγησης, νέο σύστημα ελέγχου πυρός, νέα συστήματα επικοινωνιών και εφεδρικό σύστημα παροχής ενέργειας.

Το σύνολο των βελτιώσεων επιτρέπει στο DANA M2 να ενσωματώνεται εύκολα και να λειτουργεί εντός δικτύου C4I. Επιπλέον το πυροβόλο ενσωματώνει νέα υδραυλικά συστήματα τα οποία έχουν αυξήσει το χρόνο ανταπόκρισης κατά 250%.

Το DANA M2 ενσωματώνει τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για το πρόγραμμα ανάπτυξης του Zuzana-2, μιας βελτιωμένης έκδοσης του αυτοκινούμενου πυροβόλου Zuzana, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία και από την Εθνική Φρουρά. Ως γνωστόν το Zuzana είναι η έκδοση με πυροβόλο των 155 χιλιοστών του DANA.

Υπενθυμίζουμε ότι την περίοδο 2018-2021 η Σλοβακία αναμένεται να παραλάβει 25 Zuzana-2, έναντι του ποσού των € 175 εκατομμυρίων, τα οποία θα αντικαταστήσουν σε υπηρεσία τρία DANA και 16 Zuzana.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *