Στα πλαίσια της 85ης ΔΕΘ η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) θα παρουσιάσει μια σειρά από νέα προϊόντα. Μεταξύ αυτών που περιλαμβάνουν τα οχήματα Storm Rider και Hyrax ισραηλινής σχεδίασης της Plasan, της εταιρείας που εξαγόρασε την ΕΛΒΟ καθώς και το νέο της προϊόν με την ονομασία ATeMM (All Terrain electric Mission Module).

Πρόκειται για ένα αυτόνομο υβριδικό σύστημα πολλαπλών αποστολών και πεδίων επιχειρήσεων που μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε υφιστάμενο όχημα και να το μετατρέψει σε 6×6 ή 8×8 πλατφόρμα με πλήρη αυτάρκεια σε θέματα ενέργειας κατά την επιχειρησιακή δράση.

Πρακτικά πρόκειται για ένα αυτόνομο τρέιλερ, με ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων, που μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε όχημα και να του παρέχει ισχύ σε κάθε είδους έδαφος. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα έως 200 kWh και μπορεί να φορτίζει είτε μέσω ανάκτησης ενέργειας από το όχημα είτε μέσω ηλιακών πάνελ. Παράλληλα, σε δύσκολα σημεία, όπου απαιτούνται ειδικοί ελιγμοί, το εν λόγω ρυμουλκούμενο μπορεί να κινείται και αυτόνομα.

Παράλληλα, η ΕΛΒΟ προωθεί στην ελληνική αγορά τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και τα Σώματα Ασφαλείας τα οχήματα Storm Rider και Hyrax.

«Η παρουσία της νέας ΕΛΒΟ στο σημαντικότερο επιχειρηματικό γεγονός της χώρας αναδεικνύει τη δέσμευση μας για τη δημιουργία μιας εταιρείας που θα πρωταγωνιστεί στα θέματα του κλάδου, αξιοποιώντας τις ικανότητες της εγχώριας παραγωγής, διευρύνοντας τα όρια της Ελληνικής εξωστρέφειας και εξαγωγών. Η Θεσσαλονίκη και η περιοχή της Βορείου Ελλάδος είναι, άλλωστε, η βάση και το εφαλτήριο της μακροχρόνιας στρατηγικής ανάπτυξης που έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΛΒΟ, κ. Δημήτριος Αγγελόπουλος.