Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, τόνισε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά τη θέση της Κύπρου για την εφαρμογή της Απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ, σχετικά με την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων έναντι προσώπων και οντοτήτων που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Comments

 1. Σχετικά με την εισβολή και κατοχή τη στηρίζει;

  Σχετικά με την γενοκτονία τη στηρίζει;

  Σχετικά με τον επικισμό των κατεχομένων τη στηρίζει;

  Σχετικά με την απελευθέρωση των καταχομένων τη στηρίζει;

  Σχετικά με την απομάκρυνση του κατοχικού στρατού και των εποίκων τη στηρίζει;

  Σχετικά με την πειρατική εισβολή στην ΑΟΖ, τις σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις τη στηρίζει;

  Ως πολίτης της Ελλάδας και ως Έλληνας θα περίμενα πολά περισσότερα πράγματα από το ελλαδικό κράτος. Ανέκαθεν αλλά ιδιαίτερα από την εποζχή Κοτζιά έως σήεμρα η εγκατάλειψη της Κύπρου πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Έχει άτυπα εγκαταλειφθεί όχι απλά το δόγμα του εννιαίου αμυντικού χώρου αλλά και οι υποχρεώσεις της εγγυήτριας δύναμης. Σε λίγο θα τους πουν αν μπούνε οι τούρκοι μέσα κάντε ότι κοιμάστε… Απλά μικραίνουμε τον ελληνισμό γιατί είναι η Κύπρος με τις τριμερείς και την εξωτερική πολιτική που επέτρεψε στην μικρόμυαλη και φοβική Ελλάδα να υπάρχει στην Αν. Μεσόγειο ως παίκτης. Επιτέλους λίγη ντροπή.

 2. Λογικές σκέψεις και λογική πολιτική! Ανεξάρτητα τι λένε και τι θα κάνουμε με τους τούρκους ας μπούνε τα μέτρα ακυρώσεων … και αν τα πράγματα καλά τα ακυρώνουμε ….αν δεν πάνε καλά τα ενεργοποιούμε φουλ!
  Πάντως αν συμφωνήσουν μέτρα εναντίον της Τουρκίας και μπούνε …..όσο χρόνο έκαναν να μπούνε ….άλλο τοσο χρόνο θα χρειαστεί για να βγούνε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *