Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Δένδιας, συμμετείχε χθες στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία είχε ως αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. Στο περιθώριο της συνόδου και στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την ενίσχυση της αμυντικής παραγωγής της Συμμαχίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε, από κοινού με 16 ομολόγους του, την Επιστολή Πρόθεσης (Letter of Intent), για τη συμμετοχή στην πολυεθνική πρωτοβουλία προμήθειας πυρομαχικών και πυραύλων.

Επίσης, υπέγραψε την Επιστολή Πρόθεσης (Letter of Intent) προσχώρησης της Ελλάδος στην πρωτοβουλία ESSI (European Sky Shield Initiative), κατόπιν ομόφωνης απόφασης των 19 μελών της Πρωτοβουλίας. Η ESSI αφορά στη δημιουργία πολιτικών, χρηματοδοτικών και τεχνολογικών συνεργειών στον τομέα της ενοποιημένης αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Δένδιας είχε σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Φινλανδίας, Άντι Χακάνεν, ενόψει της επίσκεψής του στη χώρα στις 27 Φεβρουαρίου.

Ο Έλληνας Υπουργός είχε επίσης σύντομη συνάντηση στο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Γιασέρ Γκιουλέρ, κατά την οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης κλίματος ύφεσης και αποφυγής οποιωνδήποτε ενεργειών που μπορούν να το διαταράξουν. Τέλος, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση και με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ, με τον οποίο συζήτησε για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος-Γαλλίας.