Την Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση Ταράντα της Ιταλίας η ανάληψη καθηκόντων Διοικητού Εν Πλω (COM FHQ) Β’ εξαμήνου 2020 της επιχείρησης «IRINI» από τον Αρχιπλοίαρχο Θεόδωρο Μικρόπουλο ΠΝ, με πλοίο έδρας Διοικητού, την φρεγάτα «Αδρίας». Το Εν Πλω Επιτελείο της Επιχείρησης (FHQ) μεταξύ άλλων στελεχώνεται από 14 Έλληνες επιτελείς. Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην εν λόγω επιχείρηση από ενάρξεως της με μία φρεγάτα με οργανικό ελικόπτερο, με πτήσεις ΑΣΕΠΕ, καθώς και με επιτελείς στο Εν Πλω και στο Επιχειρησιακό Επιτελείο (FHQ-OHQ).

Η κύρια αποστολή της «Irini», στην οποία συμμετέχουν 29 κράτη, είναι η εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο πλαίσιο σχετικού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η χώρα μας έχει αυξημένη συμμετοχή με μέσα και προσωπικό από την πρώτη στιγμή που δόθηκε εντολή ενεργοποίησης της, και έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει και στα δύο επόμενα εξάμηνα έως 31 Μαρτίου 2022, επιβεβαιώνοντας το σταθεροποιητικό ρόλο της στην περιοχή και τη δυνατότητα της να συνεισφέρει έμπρακτα στις επιχειρήσεις και τις αποστολές της ΕΕ.

Comments

  1. Δεν υπαρχει κανενας λογος να γινεται αυτη η τουριστικη κρουαζιερα στη Μεσογειο. Απεδειχθη στην πραξη οτι οι περιπολιες πλοιων ειναι ανευ νοηματος, οταν δεν υπαρχει βουληση να,επιβαλλουν δια των οπλων τον αποκλεισμο.

    Οι Τουρκοι μαζευτηκαν στη Λιβυη, αλλα ποτε; Οταν οι Γαλλοι επληξαν αεροπορικως την κυρια βαση τους στη χωρα. Μονο αυτη τη γλωσσα καταλαβαινουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *