Η ισραηλινή Elbit Systems παρουσίασε την πρόταση της για τον στρατιώτη του μέλλοντος του Ισραηλινού Στρατού. Το πρόγραμμα «The Edge of Tomorrow» επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής για τη βελτίωση μιας σειράς ικανοτήτων αποστολής, όπως η φονικότητα, η επίγνωση της κατάστασης, η επιβίωση, η αντοχή, το γνωστικό φορτίο, η αποκάλυψη του εχθρού, η ανάλυση και η προσομοίωση της απόδοσης, η διοίκηση και ο έλεγχος κ.ά. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ μεμονωμένων στρατιωτών και των Ομάδων τους, μέσω της υιοθέτησης των προσεγγίσεων «Ο Στρατιώτης ως Σύστημα» και «Η Διμοιρία ως Σύστημα».

Το πρόγραμμα «The Edge of Tomorrow» ενσωματώνει δικτυωμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των επικοινωνιών (σε επίπεδο στρατιώτη και Ομάδας), καθώς και εφαρμογές που βασίζονται στο σύστημα Torch-X (σε επίπεδο Ομάδας και Διμοιρίας). Οι διάφορες τεχνολογίες/συστήματα που προτείνονται περιλαμβάνουν διόπτρες επαυξημένης πραγματικότητας, τυφέκιο εφόδου με σύστημα ελέγχου πυρός, ψηφιακό σύστημα απεικόνισης δεδομένων επί του κράνους, συστήματα εντοπισμού εχθρικών πυρών, σύστημα εντοπισμού θέσης σε περιβάλλον άρνησης GPS, συστήματα πλοήγηση και διαβίβασης εντολών κατανοητό μέσω ψηλάφησης και σύστημα φωνητικών εντολών (παρόμοιο μ’ αυτό που χρησιμοποιούν τα Smartphones).

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε πρόσφατα στον Ισραηλινό Στρατό. Η επίδειξη περιλάμβανε προσομοίωση αντίδρασης σε επιχειρησιακό σενάριο. Στρατιώτες από επίλεκτες μονάδες ενσωμάτωσαν τις τεχνολογίες αυτές και επέδειξαν την ικανότητα του συστήματος στους τομείς της φονικότητας, της επιβίωσης και της αυξημένης συνεργασίας. Ο Αντισυνταγματάρχης του Ισραηλινού Στρατού, Shlomi Buskila, δήλωσε ότι: «Το Edge of Tomorrow είναι ένα καινοτόμο και μοναδικό πρόγραμμα που αλλάζει την προοπτική μας. Το έργο στοχεύει στην ανάδειξη της βέλτιστης επιχειρησιακής αξίας του στρατιώτη ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ αυτού και της Ομάδας του. Το πρόγραμμα ενσωματώνει ένα ευρύ φάσμα προηγμένων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται από τους στρατιώτες και τις Ομάδες τους, οδηγώντας σε ένα σύνολο πολύ μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών που το αποτελούν».

Ο Haim Delmar, Γενικός Διευθυντής της Elbit Systems στον τομέα C4I & Cyber δήλωσε: «Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να εξοπλίσει στρατιώτες, Ομάδες και Διμοιρίες με καινοτόμες ικανότητες που θα βελτιώσουν σημαντικά την επιβίωσή τους και θα μεταμορφώσουν την αποτελεσματικότητα της αποστολής τους. Η τεχνολογική λύση που έχουμε θέσει σε εφαρμογή βασίζεται σε μια ανοιχτή αρχιτεκτονική που επιτρέπει τη μεγιστοποίηση της δοκιμασμένης τεχνολογίας της Elbit Systems καθώς και άλλων εταιριών. Επίσης, το πρόγραμμα θα ενσωματώσει τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν και προσαρμόστηκαν κατάλληλα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του μελλοντικού πεδίου μάχης με ιδιαίτερη έμφαση στον αστικό πόλεμο».