Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «Jane’s», η οποία επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Lockheed Martin, σε δημοσιογράφους, στις 10 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο  Fort Worth, η δυσκολία στην υποστήριξη των κινητήρων του F-35 Lightning II συμβάλει στο αυξημένο κόστος ανά ώρα πτήσης. Όπως αναφέρει το «Jane’s», το 2012 το κόστος ανά ώρα πτήσης ήταν $ 33.000, ενώ το 2021 έχει αυξηθεί στα $ 38.655, δηλαδή έχει σημειώσει αύξηση της τάξεως του 17,14%.

Το «Janes» αναφέρει επίσης ότι αξιωματούχος του προγράμματος δήλωσε στην ιστοσελίδα, στις 9 Ιουνίου, ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για κόστος ανά ώρα πτήσης $ 25.000-30.000 σε τιμές του 2021 και όταν το πρόγραμμα βρισκόταν μεταξύ των φάσεων αρχικής και πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας. Το κόστος ανά ώρα πτήσης του F-35 υποτίθεται ότι θα ήταν ευθέως ανταγωνιστικό με το κόστος ανά ώρα πτήσης των νεότερων εκδόσεων του F-16.

«Έχει μόνο ένα συγκεκριμένο ποσό να αγοράσεις νέα αεροσκάφη, αλλά δεν έχει καθόλου χρήματα να το πετάξεις ή μπορεί να αγοράσεις λιγότερα αεροσκάφη επειδή κοστίζει πολύ να το πετάξεις» δήλωσε στο «Jane’s» ο αξιωματούχος του προγράμματος, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Comments

 1. Πολύ απλό δεν έχουν μυαλό αυτοί που τα σχεδίασαν!

  Ο υπολογιστής σου βγάζει ότι έχει μέσα, ότι του δίνεις εσύ.
  Λάθος στοιχεία και παραμέτρους του δίνεις, λάθος σχεδίαση θα κάνει.

 2. Ας να πάρουμε τα 8 τις Τουρκίας να τα μάθουμε.Και ας τα έχουμε τα πρώτα χρόνια μονο στο KEAT για δοκιμές.

  Αλλά μέχρι εκεί.

  Rafale,Mirage & Viper/M και μια χαρα είμαστε με επιπλέον 12 Rafale και 8-12 m2000-9 και να φιγουν blk30/EGM/F4.

  1. Η εισαγωγή του συγκεκριμένου τύπου έστω και σε μικρούς αριθμούς ισοδυναμεί με οικονομική αυτοκτονία για την αεροπορία !!!

   Διευκολύναμε τους στρατηγικούς μας συμμαχους με κάτι ROMEO που τους περίσσευαν πιθανότατα θα τους διευκολύνουμε και με τα MMSC/LCS/ και τώρα έχουμε και τα 8 F35 που τους μείναν από τη τουρκικη παραγγελια !!

   Μιλάμε για πολύ διευκόλυνση μας δίνουν άλλωστε και # FREE#M1117,KIOWA,HUMVEE !!!

   1. Πρπει οι ΠΑ να τα μάθει αυτά τα μαχιτικα.
    Δυστυχώς δεν γίνετε και αλλιος.

    Στην πρώτη φάση 8 στο KEAT δεν θα μας «χαλάσουν» την ΠΑ αμα τα έχουμε μόνο για δοκιμές.Και αμα μας κάνουν μπαίνουμε και στα blk4.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *