Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «Jane’s», η οποία επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Lockheed Martin, σε δημοσιογράφους, στις 10 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο  Fort Worth, η δυσκολία στην υποστήριξη των κινητήρων του F-35 Lightning II συμβάλει στο αυξημένο κόστος ανά ώρα πτήσης. Όπως αναφέρει το «Jane’s», το 2012 το κόστος ανά ώρα πτήσης ήταν $ 33.000, ενώ το 2021 έχει αυξηθεί στα $ 38.655, δηλαδή έχει σημειώσει αύξηση της τάξεως του 17,14%.

Το «Janes» αναφέρει επίσης ότι αξιωματούχος του προγράμματος δήλωσε στην ιστοσελίδα, στις 9 Ιουνίου, ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για κόστος ανά ώρα πτήσης $ 25.000-30.000 σε τιμές του 2021 και όταν το πρόγραμμα βρισκόταν μεταξύ των φάσεων αρχικής και πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας. Το κόστος ανά ώρα πτήσης του F-35 υποτίθεται ότι θα ήταν ευθέως ανταγωνιστικό με το κόστος ανά ώρα πτήσης των νεότερων εκδόσεων του F-16.

«Έχει μόνο ένα συγκεκριμένο ποσό να αγοράσεις νέα αεροσκάφη, αλλά δεν έχει καθόλου χρήματα να το πετάξεις ή μπορεί να αγοράσεις λιγότερα αεροσκάφη επειδή κοστίζει πολύ να το πετάξεις» δήλωσε στο «Jane’s» ο αξιωματούχος του προγράμματος, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.