Ο Στρατός της Δανίας ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το πρώτο αναβαθμισμένο άρμα μάχης Leopard-2A7. Συνολικά, η Δανία θα αναβαθμίσει 44 Leopard-2A5DK στο επίπεδο Leopard-2A7. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022. Η Δανία διαθέτει σε υπηρεσία 57 Leopard-2A5DK (πρόκειται για άρματα μάχης της έκδοσης Leopard-2A6 χωρίς όμως το πυροβόλο L/55) και έξι Leopard-2A4 (ως πηγή άντλησης ανταλλακτικών). Τα 63 Leopard-2 αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα από τη Γερμανία το 2004. Το συνολικό κόστος του προγράμματος δεν είναι γνωστό, ενώ δεν είναι γνωστό αν στις βελτιώσεις περιλαμβάνεται και η ενσωμάτωση του πυροβόλου L/55.

Η Leopard-2A7 ενσωματώνει επιπλέον σπονδυλωτή θωράκιση, ολόπλευρα του άρματος, αλλά ιδιαίτερα στο εμπρόσθιο τόξο του οχήματος και του πύργου, αυξημένη προστασία κατά ναρκών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, τηλεχειριζόμενο πύργο FLW-200 με πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών, αντί του MG-3, νέο σύστημα κλιματισμού, ισχυρότερη εφεδρική μονάδα παροχής ενέργειας, το πολυφασματικό σύστημα (δίχτυ) απόκρυψης Barracuda MCS, με ενσωματωμένο σύστημα μείωσης του θερμικού ίχνους HTR CoolCam, το σύστημα διαχείρισης μάχης και πληροφοριών IFIS, νέα συστήματα ψηφιακών επικοινωνιών, βελτιωμένο σύστημα πυρόσβεσης, βελτιωμένους θερμικούς αισθητήρες και προστατευτικές «ποδιές» για τους τροχούς.

Για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, που αφορούν στο Leopard-2, την εξέλιξη και το μέλλον του μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο: