Η αμερικανική Boeing παρουσίασε, στο 75ο Ετήσιο Φόρουμ και Επίδειξης Τεχνολογίας (75th Annual Forum & Technology Display), που διοργάνωσε η Vertical Flight Society, ένα πρόπλασμα της έκδοσης υψηλής ταχύτητας του επιθετικού ελικοπτέρου AH-64 Apache. Η σχετική φωτογραφία αναρτήθηκε από τον Graham Warwick στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Twitter». Η νέα έκδοση ονομάζεται Advanced AH-64 Block.2 Compound και αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος FVL (Future Vertical Lift) του Αμερικανικού Στρατού.

Η νέα έκδοση αφορά στην ανάπτυξη ενός ελικοπτέρου ικανό να επιτύχει υψηλές ταχύτητες και να έχει μειωμένη οπισθέλκουσα, μέσω της δομικής τροποποίησης της ατράκτου, της τοποθέτησης προωθητικής έλικας στην ουρά του ελικοπτέρου, της χρήσης μεγαλύτερων σταθερών πτερύγων, με κλίση προς τα πίσω, εξατμίσεων με κατεύθυνση προς τα πίσω, ενώ το κύριο στροφείο του ελικοπτέρου θα παραμείνει ως έχει.

Η εταιρία θεωρεί ότι η έκδοση Advanced AH-64 Block.2 Compound μπορεί να αποδώσει στο ελικόπτερο 50% περισσότερη ταχύτητα και εμβέλεια και 24% μείωση καυσίμου με μόλις 20% αύξηση στην τιμή. Το πρόγραμμα Advanced Compound έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός ελικοπτέρου ικανού να καλύψει το κενό από το 2032, έτος τερματισμού της παραγωγής του AH-64E Guardian Apache, έως το 2045, έτος προγραμματισμένης εισόδου σε υπηρεσία του ελικοπτέρου FVL. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η ανάπτυξη της έκδοσης Advanced AH-64 Block.2 Compound θα ολοκληρωθεί το 2028.