Η Αίγυπτος φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει τελικά στο πρόγραμμα προμήθειας 20 νέων μαχητικών αεροσκαφών Su-35 από τη Ρωσία, δυνητικού κόστους $ 2 δισεκατομμυρίων, παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις για επιβολή κυρώσεων στο πλαίσιο του νόμου CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act). Μια από τις κυρώσεις θα μπορούσε να είναι ο τερματισμός της αμερικανικής βοήθειας στην Αίγυπτο, ύψους $ 1,3 δισεκατομμυρίων (το έτος).

Comments

  1. Με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά των Η.Π.Α έναντι της Τουρκιάς, την αδυναμία ή απροθυμία επιβολής κυρώσεων, πιθανότερο είναι να καταλήξουμε και εμείς στην προμήθεια ρωσικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας…..

    Αστειεύομαι βεβαίως και παρ’ όλα αυτά παραμένω σοβαρότερος των συμμάχων πέραν του Ατλαντικού.
    Εάν τελικώς δεν πράξουν τα νόμιμα και δέοντα ανοίγουν δρόμο προς τις αγορές της Δύσεως και των συνεργαζομένων με αυτή δυνάμεων για τη Ρωσική αμυντική βιομηχανία.

  2. Η Αίγυπτος δείχνει το δρόμο στα εξοπλιστικά και στην ουσιαστική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με γνώμονα το εθνικό συμφέρον της.Σύμμαχος δυνάμει σταθερών συμφερόντων και ουχί υποτελής καρπαζοεισπράκτορας.

    1. Οταν σύνορα με Σουδάν και Λιβύη, μπορείς να κάνεις γαλαξιακή πολιτική. Όταν έχεις μιά αναθεωρητική τουρκία, πάς by the book. Σου είναι δύσκολο να το καταλάβεις?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *