Ανταπόκριση από τη Ρόδο και την 95 ΑΔΤΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ατομικών τυφεκίων G3A3 του Στρατού Ξηράς, όπως επιβεβαίωσαν οι χθεσινές εικόνες από τη Ρόδο. Ήδη ένα σημαντικό ποσοστό των Μονάδων Πεζικού στο Δ Σώμα Στρατού και την ΑΣΔΕΝ έχει εξοπλιστεί με τα αναβαθμισμένα G3A3. Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Ρόδο και τη παρακολούθηση της τελικής φάσης της ΤΑΜΣ «ΚΟΛΟΣΣΟΣ» ενημερώθηκε για την εξέλιξη του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως το Γενικό Επιτελείο Στρατού υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα: «Σύμβαση για την Προμήθεια Βελτίωση Υφιστάμενου Τυφεκίου G3 (Προμήθεια Συλλογών Αναβάθμισης του τυφεκίου)». Τα όπλα έχουν εφοδιαστεί με τα εξής παρελκόμενα: νέο πτυσσόμενο κοντάκι, ράγα τύπου Picatinny, λαβή στην θέση του χειροφυλακτήρα ώστε να εξασφαλίζεται καλύτερο κράτημα του όπλου και κατ’ επέκταση καλύτερη ακρίβεια πυρών και τέλος ειδική θέση για σκοπευτικα τύπου red dot την ημέρα και προαιρετικά θερμικό ή νυχτερινό σκοπευτικό τη νύχτα.

Ταυτοχρόνως, το ΓΕΣ έχει θέσει ως κορυφαίο στόχο το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων Πεζικού στο Δ Σώμα Στρατού και την ΑΣΔΕΝ να λάβει νέου τύπου φορείς αντιβαλλιστικών πλακών (plate carrier) ελληνικής εταιρείας με στόχο την υψηλή προστασία του προσωπικού.

Τρίτος στόχος του ΓΕΣ είναι η ικανότητα των Μονάδων Πεζικού να μάχονται με σύμμαχο το σκοτάδι. Ήδη σε εξέλιξη είναι το σχετικό πρόγραμμα προμήθειας νυχτερικών σκοπευτικών βοηθημάτων τα οποία θα ενισχύσουν το υφιστάμενο απόθεμα υλικών.

Φωτογραφίες αρχείου: