Η γερμανική Rheinmetall παρουσίασε τη νέα σειρά στρατιωτικών φορτηγών HX3, εξέλιξη της οικογένειας φορτηγών βαρέως τύπου HX. Τα HX3 είναι πλήρως ανασχεδιασμένα, σε σχέση με τα ΗΧ2, έχουν καλύτερη εργοστασιακή θωράκιση καμπίνας η οποία μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο αν το επιθυμεί ο πελάτης, καλύτερες επιδόσεις κίνησης, καλύτερη εργονομία και ψηφιακά συστήματα, διαθέσιμα στον οδηγό, τα οποία αυξάνουν την επίγνωση της κατάσταση και βοηθούν στην τήρηση του δρομολογίου. Επίσης ενσωματώνουν, ως δυνατότητα επιλογή, ενεργητικό σύστημα ανάρτησης στους πίσω τροχούς, το οποίο βελτιώνει τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά του οχήματος σε ασφαλτόδρομο και χωματόδρομο.

Το HX3 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τακτική και λογιστική υποστήριξη σε όλα τα κλιμάκια, από το επίπεδο Τάγματος μέχρι το επίπεδο της Στρατιάς, με εκδόσεις των 4 x 4, 6 x 6, 8 x 8 και 10 x 10. Επίσης μπορούν να αποτελέσουν και πλατφόρμες ενσωμάτωσης οπλικών συστημάτων και αισθητήρων (πυροβόλων, ρουκετοβόλων, ραντάρ). Ενσωματώνουν αυτόματο σύστημα διαχείρισης φορτίου ALHS (Automated Load Handling System) και UTRS (Universal Torsion-Resistant Subframe), ενώ στην περίπτωση ενσωμάτωσης πυροβόλου, ενσωματώνουν και το σύστημα διασύνδεσης ATI (Artillery Truck Interface). Για την ασφαλέστερη οδήγηση ο οδηγός έχει στη διάθεση του σειρά συστημάτων όπως το EBA (Emergency Brake Assist), το ACC (Adaptive Cruise Control) και το LDW (Lane Departure Warning).

Η αυτοπροστασία του οχήματος έχει επίσης αυξηθεί. Εκτός της συμβατικής βαφής παραλλαγής, τα HX3 έχουν τη δυνατότητα παύσης όλων των συστημάτων επικοινωνιών που διαθέτουν, έτσι ώστε να μειωθεί το ψηφιακό τους ίχνος. Η οροφή της καμπίνας είναι ενισχυμένη έτσι ώστε να μπορεί να δεχθεί την ενσωμάτωση τηλεχειριζόμενου πύργου με πολυβόλο, τον οποίο ο συνοδηγός λειτουργεί από το εσωτερικό της καμπίνας. Επιπλέον, τα HX3 μπορούν να δεχθούν και τα συστήματα παθητικής και ενεργητικής προστασίας, ROSY (Rapid Obscuring System) και ADS (Active Defence System) αντίστοιχα.