Εκπρόσωποι της Airbus δήλωσαν ότι αναμένουν από την κυβέρνηση της χώρας να εκδώσει αναθεωρημένο αίτημα RFI (Request for Information) για την αντικατάσταση των Tornado, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και δυνατότητα ηλεκτρονικής επίθεσης, κάτι που στην ισχύουσα RFI δεν υπάρχει ως απαίτηση. Το σχετικό αίτημα αφορά στην προώθηση της έκδοσης ECR (Electronic Combat Reconnaissance) του Eurofighter.

Στην αρχική RFI η απαίτηση αναφέρει σε αεροσκάφος ικανό για αποστολές SEAD (Suppression of Enemy Air Defences : Καταστολή εχθρικής αεράμυνας). Σύμφωνα με την Airbus, εάν η RFI παραμείνει ως έχει και δεν συμπεριλάβει ικανότητα ηλεκτρονικής επίθεσης τότε το Eurofighter ECR δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, τον οποίο διεκδικεί και το αμερικανικό E/A-18G Growler της Boeing, η οποία το προσφέρει μαζί με το F/A-18E/F Super Hornet.

Το πρόγραμμα αφορά στην αντικατάσταση περί των 122 Tornado, εκ των οποία 94 της έκδοσης πολλαπλού ρόλου IDS και 28 της έκδοσης ηλεκτρονικού πολέμου και αναγνώρισης ECR. Σύμφωνα με την Airbus, το ότι η Γερμανία έχει ήδη σε υπηρεσία 143 Eurofighter, έναντι συνολικής απαίτησης 180 αεροσκαφών, το Eurofighter φαίνεται ως πλέον λογική επιλογή, καθώς ένας νέος τύπος θα απαιτήσει δημιουργία νέας γραμμής υποδομής, υποστήριξης και εκπαίδευσης, άρα μεγαλύτερο κόστος.