Μιλώντας στη Βουλή, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μίλησε για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και μίλησε για «…επικίνδυνα περιστατικά στον αέρα και στη θάλασσα, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα», ενώ συμπλήρωσε ότι «από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας είπε ότι «αντιδρούμε στις προκλήσεις στο χώρο του Αιγαίου, όπου δυστυχώς ο αριθμός των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία».

Εκτός από τα ελληνοτουρκικά ο Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησε και για τις αμυντικές δαπάνες της χώρας, οι οποίες είναι πάνω από το 2% του ΑΕΠ. Επίσης, μίλησε και για την προοπτική ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ λέγοντας: «Η Ελλάδα δίνει διευκολύνσεις στις ΗΠΑ μέσω των υφιστάμενων περιοχών. Στη Λάρισα και αλλού και στην Σούδα που υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης δυνατοτήτων»