Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι καμία χώρα του ΝΑΤΟ δεν έχει υποστεί τόσες επιθέσεις όπως η Τουρκία.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Bild am Sonntag» ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η ένταση της  βίας στη βόρεια Συρία έχει αρχίσει να πέφτει και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε προσπάθειες πολιτικής διευθέτησης.

«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος. Η Τουρκία συνέβαλε σημαντικά στην καταπολέμηση του  ISIS και στη φυσική καταστροφή του εν λόγω χαλιφάτου. Έχει δεχθεί 3,6 εκατομμύρια Σύριους και καμία χώρα του ΝΑΤΟ δεν έχει υποστεί τόσες επιθέσεις όπως η Τουρκία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Αφού υπενθύμισε την πρόταση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας, Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ για μια διεθνή ασφαλή ζώνη στη βόρεια Συρία, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι χαιρέτισε την πρόταση και τόνισε ότι όλες οι χώρες του κόσμου είχαν ευθύνη για τον τερματισμό της βίας στη Συρία.

«Η λήψη απόφασης για αποστολή στρατευμάτων στη Συρία δεν είναι εύκολη και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι η πρόταση είναι βιώσιμη», είπε ο Στόλτενμπεργκ,  προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα φόρουμ στο οποίο τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ μοιράζονται ανοιχτά και σοβαρά τις σκέψεις τους, σημειώνει στην ιστοσελίδα της η αλβανική Ραδιοτηλεόραση.

ΠΗΓΗ: ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Comments

  1. Γλύψε, γλύψε, η γλώσσα έφτασε στο πάτωμα.
    Και δεν μας λες ρε παλληκάρι, εκτός από τους ας πούμε 3,5 εκ. Σύριους (ναι καλά), για πες μας και πόσους Αφγανούς και Πακιστανούς προώθησε η Τουρκία προς τα εδώ, αντί να τους γυρίσει πίσω?

  2. Αυτός ο τύπος πρέπει να πέρνει πολλά φράγκα από τον σουλτάνο. Αν ήταν σοβαρός, στο ύψος των περιστάσεων και αντιπροσώπευε πραγματικά την δυτική συμμαχία, θα έπρεπε να μιλούσε για το πέταγμα της τουρκίας έξω από το ΝΑΤΟ. Να μην φοβόταν να κριτικάρει ούτε τον αμερικανό ούτε τον τούρκο. Αυτά εδώ είναι καραγκιοζι-ρεζιλίκια και αυτός μαριονέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *