Η Υποεπιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών, Στρατηγικών Δυνάμεων της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων (House Armed Services Strategic Forces Subcommittee) ζήτησε από τον Αμερικανικό Στρατό να επεξεργαστεί και να προτείνει ένα σχέδιο προμήθειας φθηνότερων βλημάτων MIM-104 για τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot.

Το σχετικό σχέδιο θα πρέπει να κατατεθεί στο Κογκρέσο μέχρι το 2020. Ο λόγος αυτού του αιτήματος είναι το γεγονός ότι το βλήμα PAC-3 MSE (Patriot Advanced Capability-3 Missile Segment Enhancement) κοστίζει $ 5 εκατομμύρια, ενώ το βλήμα PAC-2 GEM-T κοστίζει περί τα $ 3,5-4 εκατομμύρια, κάτι που αποτελεί τροχοπέδη όχι μόνο για το κόστος χρήσης του συστήματος, αλλά και για τις εμπορικές του προοπτικές.

Η χρήση ενός οικονομικότερου βλήματος, κατά την κρίση της Υποεπιτροπής, θα αυξήσει τη ζήτηση για τα Patriot. Μια από τις εναλλακτικές λύσεις θα μπορούσε να είναι το βλήμα SkyCeptor, της Raytheon, το οποίο αποτελεί έκδοση του ισραηλινού βλήματος Stunner της Rafael (πρόκειται για το βλήμα που προτείνει η Raytheon στην Πολωνία, η οποία πρόσφατα επέλεξε το Patriot).