Στο πλαίσιο της αποκλειστικής συμμετοχής και παρουσίας του «DEFENCE REVIEW», στην ενημερωτική δράση που διοργάνωσαν τα γαλλικά ναυπηγεία Naval Group στη Γαλλία, με επισκέψεις, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις στις μεγαλύτερες γαλλικές αμυντικές βιομηχανίες, σας παρουσιάζουμε τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ανάπτυξης νέων συστημάτων.

Ο νέος ηχοσημαντήρας της Thales ονομάζεται Solo Flash. Δυστυχώς δεν μας επιτράπηκε η φωτογράφηση του, αφενός για λόγους ασφαλείας, αφετέρου διότι θα παρουσιαστεί επίσημα στην προσεχή έκθεση «Euro Naval 2018», στην οποία το «DEFENCE REVIEW» έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του. O Solo Flash συνδυάζει παθητική και ενεργητική λειτουργία. Με άλλα λόγια ο ίδιος ηχοσημαντήρας μπορεί να προγραμματιστεί να λειτουργεί είτε ενεργητικά, είτε παθητικά. Είναι ανοιχτής αρχιτεκτονικής και μπορεί να διασυνδεθεί εύκολα με τα υφιστάμενα τακτικά συστήματά, Δυτικής σχεδίασης και ανάπτυξης.

Ο Solo Flash είναι ιδανικός για χρήση σε περιβάλλον αρχιπελάγους, όπως είναι το Βόρειο Αιγαίο ή η Ανατολική Μεσόγειος, ιδιαίτερα η «θαλάσσια οδός»: Κρήτη-Ρόδος-Κύπρος. Οι νέοι ηχοσυμαντήρες έχουν δοκιμαστεί από τη Γαλλική Αεροπορία Ναυτικού και, σύμφωνα με τη Thales, «άφησαν εξαιρετικές επιχειρησιακές εντυπώσεις».

Οι ηχοσημαντήρες Solo Flash θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια εξαιρετική και ιδανική λύση για τον εξοπλισμό των υπό εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion, αλλά και των ελικοπτέρων του ΠΝ. Σε κάθε περίπτωση το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα με το να δοκιμάσει στην πράξη τους Solo Flash και να διαπιστώσει αν του κάνουν ως σύστημα ή όχι.