Με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη απέπλευσαν από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα ΕΛΛΗ και το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό να μεταβούν ανοικτά της Νέας Μάκρης και να παραλάβουν εκατοντάδες πολίτες, που είναι εγκλωβισμένοι στην παραλία της περιοχής.

Ήδη, η φρεγάτα ΕΛΛΗ έφτασε χθες βράδυ στο σημείο και από εκεί απονηώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο φώτιζε την θάλασσα, καθώς υπήρχαν πολλοί άνθρωποι. που είχαν πέσει στο νερό, για να σωθούν.

Υπό τον συντονισμό του ναυάρχου Αποστολάκη, η φρεγάτα κατέβασε τις βάρκες της (ΠΑΚ), η καθεμιά από τις οποίες χωρά  20 άτομα , ξεκινώντας την επιχείρηση μεταφοράς  των εγκλωβισμένων στα δύο πλοία.

Να σημειώσουμε πως μόνον τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις που έχουν βρει καταφύγιο στις παραλίες της περιοχής είναι 650, ενώ μαζί τους έχουν καταφύγει και εκατοντάδες πολίτες.

Η επιχείρηση δεν ήταν εύκολη δεδομένου ότι εξελίχθηκε νύχτα, ωστόσο οι άνδρες του ΠΝ έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση να την ολοκληρώσουν με επιτυχία. Σύμμαχός τους και ο καιρός που ανάμενεται σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ να έχει βελτιωθεί.