Η ισραηλινή DSIT Solutions ανακοίνωσε ότι απέσπασε συμβόλαιο από τη Νότιο Κορέα για την προμήθεια φορητών συστημάτων ακουστικού εντοπισμού PAR (Portable Acoustic Range). Το σύστημα χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό ηχητικών σημάτων επί και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (πλοίων και υποβρυχίων). Το PAR είναι ένας φορητός ηχοσημαντήρας ο οποίος εντοπίζει ήχους και τους διαβιβάζει σε πραγματικό χρόνο σε μονάδα διοίκησης και ελέγχου, επί πλοίου ή στην ξηρά, μέσω συστήματος ζεύξης δεδομένων.

Comments

  1. Τίποτα δεν λεει για το κόστος αλλά δεν πρέπει να είναι μεγαλο. Δεν έχω ειδικές γνώσεις αλλά μου φαίνεται κλασική περίπτωση συστήματος που με λογικό η μικρό κόστος σου προσφέρει μεγάλο όφελος. Αν γεμίζαμε με τέτοια το Αιγαίο θα μπορούσαμε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις των… ασπονδων φίλων μας. Φυσικά τέτοια θα μπορούσαν να πάρουν και οι Τούρκοι. Δεν ξέρω αν έχουν ήδη-ας μου το πει κάποιος εφόσον το γνωρίζει–αλλά σε περίπτωση που δεν έχουν θα ήταν και μια καλή ευκαιρία να τους κάνουμε να τρέχουν αντίθετα με ότι συμβαίνει συνήθως που τρέχουμε εμείς ασθμαινοντας να βρούμε λύσεις και αντιμετρα στις δικές τους κινήσεις.

  2. Και η θέληση ακόμη πιο πολύ συμπληρώνω. Όταν ένα κράτος είναι αντιμέτωπο διαρκώς με θανάσιμο κίνδυνο αυτονόητα αναπτύσσει την αμυντική του βιομηχανία. Το ότι εμείς δεν το έχουμε κάνει η ίσως και να μη μας έχουν αφήσει κάποιοι κατ’ όνομα σύμμαχοι μας ώστε να θυσαυριζουν εις βάρος μας οι δικές τους βιομηχανιες και να μας έχουν γενικά του χεριού τους λέει πολλά… Ίσως και όλα.

  3. Αγαπητέ φίλε. Συμφωνώ με τα όσα γράφεις, όμως γέρασα και κατάλαβα ένα πραγμα:Εκεί που τελείωνε η λογική αρχίζει το ελλ.κρατος.ισως φταίμε εμείς, που σαν άλλοι δον κιχωτες, προσπαθούμε να το αφυπνίσουμε.αυτο κοιμάται τον ύπνο του διεθνούς δικαίου, κάποτε όμως κάποιοι «φίλοι και σύμμαχοι» θα το ξυπνήσουν με το χειρότερο τρόπο, τότε τα λέμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *