Όπως όλα δείχνουν ο νέος Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θα ειναι ο πρώην Α/ΓΕΣ Αλκιβιαδης Στεφανης. Υπήρξε ο καλύτερος Αρχηγός ΓΕΣ των τελευταίων ετών με σπουδαίο έργο σε κάθε τομέα για τον ΕΣ.

Ο Στρατηγός Στεφανής πραγματοποίησε ένα πολυσχιδές και πολυποίκιλο έργο (παραθέτουμε στο τέλος το σχετικό άρθρο που είχαμε γράψει) για τον ΕΣ και δυστυχώς δέχθηκε μια εξαιρετικά άδικη αποστρατεία.

Μέσα απο το DefenceReview.GR δεν ασκούμε μικροπολιτική. Όμως οφείλουμε ως δίκαιοι και αντικειμενικοί σχολιαστές να προβάλουμε και να αναδεικνύουμε ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα στην εθνική αμυντική πολιτική.

Εκτίμηση μας ειναι πως ο Αλκιβιάδης Στεφανής από τη νέα του πολύ αναβαθμισμένη θέση θα συνεχίσει να υπηρετεί τη πατρίδα με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση όπως έκανε και ως Α/ΓΕΣ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίος ο πόλεμος που έχει δεχτεί από τη τουρκική πλευρά.

Από και πέρα ειναι χρέος της νέας πολιτικής ηγεσιας να αντιληφθεί πως η εθνικη άμυνα ειναι υπόθεση όλων μας. Και επειδή η άμυνα και η αποτροπή δεν ειναι ευχολόγια αλλά απαιτούν θυσίες ήρθε η ώρα να δοθούν οι απαραίτητοι πόροι ωστε να γίνει μια νέα αρχή στις ΕΔ.