Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αυριανή μέρα για τη Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ). Επιτέλους μετά από πολυετείς καθυστερήσεις το οπλοστάσιο της ΠΑ αναβαθμίζεται και τα όπλα των F-16 εμπλουτίζονται καταλυτικά.

Μετά από 10 έτη απραξίας η ΠΑ εισάγει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς κύρωση το πρόγραμμα απόκτησης συλλόγων καθοδήγησης μετατρέποντας απλές βόμβες γενικής χρήσης σε όπλα ακριβείας από ασφαλείς αποστάσεις άφεσης. Το πρόγραμμα απόκτησης των Ισραηλινών συλλόγων SPICE 1000 και 2000 έχει προϋπολογιστεί με κόστος 130 εκατομμύρια ευρώ.

Υψίστης σημασίας για τη ΠΑ είναι και η απόκτηση βλημάτων μακράς ακτίνας κρούσης Rampage επίσης ισραηλινής κατασκευής και προέλευσης. Το προγραμμα έχει κόστος 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπροσθέτως, εκτός των SPICE και RAMPAGE για τη ΠΑ υπάρχει πρόγραμμα απόκτησης πυρομαχικών αέρος και ηλεκτρονικού πολέμου μέσω διακρατικής σύμβασης με τη μορφή των FMS, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ευρύ είναι και το πρόγραμμα συντήρησης και υποστήριξης των βλημάτων MICA (EM και IR) κόστους 192 εκατομμυρίων ευρώ καθώς και των πολύτιμων βλημάτων SCALP EG κόστους 164 εκατομμυρίων ευρώ.

Για τον Ελληνικό Στρατό και την Αεροπορία Στρατού το πλέον νευραλγικό προγραμμα είναι αυτό της σύναψης σύμβασης τεχνικής υποστήριξης για την απρόσκοπτη παροχή συντήρησης των υπερσύγχρονων ελικοπτέρων ΝΗ90. Το πρόγραμμα είναι ύψους 50 εκατομμυρίων.