Νέα εμπορική επιτυχία σημείωσε η γερμανική Rheinmetall στον τομέα των πυρομαχικών του Πυροβολικού Μάχης. Ειδικότερα σύμφωνα με την Rheinmetall υπογράφθηκε συμβάσεις για μη κατανομαζόμενες χώρες που αφορούν τη προμήθεια των νέου τύπου πυρομαχικών της οικογένειας Assegai των 155mm επαυξημένου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της γερμανικής εταιρείας τα πυρομαχικά Assegai επιτυγχάνουν μέγιστο βεληνεκές της τάξης των 76 χιλιομέτρων ενώ προσεχώς αξιοποιώντας νέου τύπου προωθητικά γεμίσματα θα επιτύχουν βεληνεκές 155 χιλιομέτρων. Ήδη όπως σημειώνει η Rheinmetall βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης των νέων προωθητικών γεμισμάτων ώστε σύντομα να γίνουν οι πρώτες δοκιμές.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον δεδομένου πως το Πυροβολικό Μάχης του Στρατού Ξηράς αναζητά νέου τύπου πυρομαχικά αυξημένου βεληνεκούς για τα PzH-2000 GR. Είναι γνωστή άλλωστε η υπόθεση πυρομαχικών DM131A1.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος των Assegai Jan-Patrick Helmsen η προμήθεια αφορά δυο διαφορετικούς πελάτες εκ των οποίων η μια είναι νατοϊκή ενώ η άλλη είναι μη νατοϊκή χώρα.