Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «IIFL Securities» ξεκίνησε η ναυπήγηση του πρώτου πλοίου ASW-SWC (Anti-Submarine Warfare-Shallow Water Crafts) λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας. Τα πλοία ναυπηγούνται από τα ναυπηγεία Cochin, ενώ συνολικά το Ινδικό Ναυτικό θα παραλάβει οκτώ (8) πλοία, στο πλαίσιο συμβολαίου που υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2019. Τα ASW-SWC είναι πλοία εκτοπίσματος 750 τόνων και επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβων (46 χιλιόμετρα την ώρα). Οι απαιτήσεις επάνδρωσης είναι τα 57 άτομα. Έχουν μήκος 70 μέτρα, πλάτος 10,2 μέτρα και βύθισμα 2,7 μέτρα.

Ο οπλισμός των ASW-SWC αποτελείται από τορπίλες και ανθυποβρυχιακές ρουκέτες για χρήση σε αποστολές έρευνας και επίθεσης, με δυνατότητα διαβίβασης πληροφοριών και δεδομένων σε άλλα φίλια πλοία ή αεροσκάφη. Ουσιαστικά τα πλοία θα λειτουργούν ως προπομπός της κύριας ναυτικής δύναμης και ως μέσο πρώτης προσβολής, χωρίς να απομακρύνονται από την ακτή ή τα ρηχά νερά. Επιπλέον, ενσωματώνουν εξοπλισμό έρευνας και διάσωσης ημέρας και νύχτας καθώς και ναρκοθέτησης.

Comments

 1. Περίεργο πλοίο μου φαίνεται. Μοιάζει σε μέγεθος με τις ΤΠΚ τις δικές μας, ενώ δεν λέει τι εξοπλισμό έχει για να βρίσκει υποβρύχια (και όχι μόνο τι όπλα έχει εναντίον τους).

  Επίσης 57 άτομα μοιάζουν πολλά για τόσο μικρό πλοίο και η τελευταία απορία μου είναι η Ινδία έχει ρηχά νερά? (που θα χρησιμεύει το σκάφος αυτό?)

  1. Για να λύσεις τις απορίες σου δες τα πρώην Γερμανικά που ειχαμε Κ/Φ Καρτερία (P-65).
   65 ατομα πλήρωμα, 770 τοννοι.
   Ο σχεδιασμός τους ειναι πανω κατω αντίστοιχος με των Γερμανικών με πιο συγχρονα μέσα.
   Προστασία στολου σε προσβάσεις ή κόλπους. Ασχετα αν εμεις τα κάναμε Κανονιοφορες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *