Μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, προσδιορίστηκε η δράση οργανωμένου κυκλώματος, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω της νήσου Λέσβου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β) καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.Δ.Α.Π.), Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.). Συνέδραμαν ακόμα το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της ΓΕ. Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, η 9η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, καθώς και παραβάσεων του Κώδικα Μετανάστευσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο οργανωμένο κύκλωμα εμπλέκονται (35) συνολικά αλλοδαποί και συγκριμένα (33) μέλη τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), που δραστηριοποιούνται σε θέματα μετανάστευσης καθώς και (2) υπήκοοι τρίτων χωρών.

Χρονικά, η δράση του οργανωμένου κυκλώματος προσδιορίζεται τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου, με τη μορφή παροχής ουσιαστικής συνδρομής σε οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών. Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους ( modus operandi) οι εμπλεκόμενοι, με πρόσχημα την ανθρωπιστική δράση, παρείχαν σε προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές, μέσω κλειστών ομάδων και εφαρμογών στο διαδίκτυο, πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα, όπως: · τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων προσφυγικών ροών προς τη νήσο Λέσβο, · τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) συγκεκριμένων προσφυγικών ροών και της κατεύθυνσης αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο, · τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων, · τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης), · λεπτομέρειες για τους χώρους διαμονής στο Κ.Υ.Τ. στη Μόρια της Λέσβου.

Επιπρόσθετα, μέσω εκτεταμένης χρήσης συγκεκριμένης εφαρμογής τηλεφωνικών συνδέσεων, που σχετίζεται με ενεργοποίηση επιχειρήσεων διάσωσης, δυσχέραιναν το επιχειρησιακό έργο των σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά το χρόνο που εξελίσσονταν μεταναστευτικές ροές. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το οργανωμένο κύκλωμα διευκόλυνε – με την μεθοδολογία που προαναφέρθηκε – τη διακίνηση προς τη νήσο Λέσβο μεγάλου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών, σε (32) τουλάχιστον περιπτώσεις (τετελεσμένες και σε απόπειρα).

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και οι διασυνδέσεις της.

Comments

  1. @Roger
   Πολύ σωστά αγαπητέ φίλε,όλοι θά πάνε πίσω και θα ξαναγυρίσουν και ξανά προς τη δόξα τους θα τραβούν.
   Όπως και όλοι οι μουσαφιριδες, που μας έφεραν τώρα είναι αραχτοί στις τζάμπα διαμερισματαρες τους,τρωνε πινουν τσαμπα και το 400αρι το κεφαλι,πεφτει καθε μηνα.τα παιδιά τους μπαίνουν στους παιδικούς σταθμούς,στα σχολεία και έτσι παιρνούν την ελληνική ιθαγένεια και σε λίγο θα ζητήσουν και επανένωση των οικογενειών τους.
   Με τις υγείες μας, ο ΕΝΦΙΑ μέχρι τέλος της εβδομάδας.

 1. wi fi jammers, αφού παροχή μπορεί να έχουν και από κεραίες στην Τουρκία. Απλό, εύκολο, φτηνό, αποδοτικότατο. Το internet στα νησιά θα τρέχει από σταθερούς, καλωδιωμένους Η/Υ.

  1. Θα στερήσουμε την πρόσβαση στο ίντερνετ των κατοίκων όλων των νησιών του Αιγαίου; Είναι αυτό αποδοτικό μέτρο; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Αν κάποιος σε χτυπάει στο χέρι, δεν κόβεις το χέρι σου, αποκρούεις το δικό του.

 2. ΜΚΟ=Μαφία Καλά Οργανωμένη..
  Θα πρέπει όσες ΜΚΟ υπάρχουν στα νησιά να ξηλωθούν άμεσα.δρουν με καθεστως μαφίας ειναι έπικυνδυνες για την Εθνικη ασφάλεια της χώρας.
  Άμεσα να οργανωθούν ακατοικητα νησιά τύπου Μακρονήσου για φιλοξενία μεταναστών για να πάρουν το μήνυμα και οι επόμενοι που θελουν να έρθουν Ελλάδα.
  Αποτροπή εισόδου μεταναστών στη χώρα στη στεριά και στη θάλασσα..
  Η χώρα μας θα κατακτηθεί χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα..αυτή τη στιγμή σε ένα πληθυσμό Ελληνικό 10 εκατομμυρίων υπάρχουν στη χώρα το λιγότερο 3 εκατομυρια αλλοδαποί..
  Το 70% των εγκλήματων που γίνονται στη χώρα τα κάνουν αλλοδαπόι.
  Θα πρέπει με συνοπτικές διαδικασίες να γίνουν μαζικές απελάσεις..δεν θα υπάρχει Ελλάδα σε μερικά χρόνια.
  Επισης πρέπει να στηριχθεί η Ελληνική οικογένεια οικονομικά και ηθικά.
  Φέτος δεν πήραν το παιδί μου παιδικό σταθμό γιατι ο μίσος παιδικός σταθμός ειναι αλλοδαπά με εισόδημα ετήσιο από 0-2000€ ..κλέβουν την εφορία και παίρνουν τις θέσεις Ελλήνων στα σχολεία .Ελληνικων οικογενειών που θεωρούνται πλούσιες με εισόδημα 13000€..

  1. Οπως τα λες ειναι φιλε απλα να σου διορθωσω λιγο τα νουμερα.Γυρω στα 4 εκατομυρια ειναι οι αλλοδαποι ελληνοποιημενοι και μη και οσον αφορα την εγκληματικοτητα πανω απο το 90% αφορα αλλοδαπους.

  2. Έτσι είναι και όχι μόνο σε παιδικούς σταθμούς. Και όλα αυτά τα δήθεν μέτρα για τις οικογένειες με 3+ παιδιά γι΄αυτούς είναι κατ΄ουσίαν και για τους Συριζο-ρομά.
   Αλλά για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση για όλα αυτά κύριος διαχρονικά υπεύθυνος και δράστης είναι η διακομματική ΜΚΟ «Ελληνική» βουλή και ηθικοί αυτουργοί οι ψηφοφόροι της.

 3. Δεν το πιστεύω. Γίνονται τέτοια πράγματα στην πατρίδα μας;Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες αυτές οι οργανώσεις αποτελούν τον δούρειο ίππο για την Ελλάδα, διότι τα κάστρα κυριοι πέφτουν πρώτα εκ των έσω.

 4. Γιατί άρχισαν να ερευνούν πριν απο μήνες για τις ΜΚΟ, όταν ξεκίνησε η ιστορία της λαθρομετανάστευσης πρίν απο πολλά χρόνια τις τους μ ποδιές να ερευνίσουν τον ρόλο των ΜΚΟ;

  Μήπως τα χαρτζιλίκια των Σόρος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *