Το ημερολόγιο γράφει 28 Φεβρουαρίου 2020. Η Ελλάδα δέχεται ασύμμετρη απειλή. Δέχεται υβριδικό πόλεμο αντιμετωπίζοντας την ασύμμετρη απειλή εισροής και συγκεκριμένα μαζικής εισβολής λαθρομεταναστών με την καθοδήγηση και τον συντονισμό του τουρκικού κράτους. Η ελληνική κυβέρνηση κινητοποιεί στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις φυλάσσοντας και φράσοντας τα χερσαία σύνορα.

Αναπτύσσονται επίλεκτες αστυνομικές δυνάμεις διμοιριών των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης αποστέλλοντας διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης. Στον Έβρο συρρέουν αστυνομικές δυνάμεις από όλη τη χώρα. Στις επιχειρήσεις αποτροπής πρωτοστατούν οι διμοιρίες, οι ΟΠΚΕ, η ΕΚΑΜ καθώς και προσωπικό με οχήματα και μοτοσυκλέτες της Άμεσης Δράσης.  

Το Δ Σώμα Στρατού βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση. Οι στρατιωτικές δυνάμεις στη περιοχή ευθύνης της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας καθώς και της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας τάσσονται στη πρώτη γραμμή με περίπολα, ενέδρες και παρατήρηση σε βάθος. Οι Ειδικές Δυνάμεις του ΕΣ συνδράμουν με περίπολα καταδρομών στη πρώτη γραμμή. Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις δέχονται διαρκείς και ανθρωποκτόνες επιθέσεις από τις τουρκικές δυνάμεις της Özel Harekât και τα πλήθη λαθρομεταναστών που επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι και τις Καστανιές. Συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι οι κάτοικοι του ακριτικού Έβρου. Σύσσωμες οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις αποτροπής.

Η κρίση του Έβρου σταδιακά κορυφώνεται και η κρίση βαίνει προς αποκλιμάκωση. Ο τουρκικός τσαμπουκάς δεν περνά. Τα σύνορα της πατρίδας φυλάσσονται αποτελεσματικά. Είναι η απόδειξη πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση και σε στρατηγικό επίπεδο λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις τόσο η ΕΛ.ΑΣ όσο οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να εκτέλεσουν στο ακέραιο την αποστολή τους. Ο Μάρτης του 2020 αποτελεί έτος ορόσημο για την αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο. Στο μέτωπο του Αιγαίου το ΛΣ ενεργεί επιχειρήσεις αποτροπής κάτι που δεν συνέβαινε προ του Μαρτίου 2020.

Το παρακάτω βίντεο είναι μια εξαιρετική προσπάθεια της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξίζει να το δείτε! Στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό απέδειξε επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και θάρρος απέναντι στην απειλή. Οι συγκινήσεις, οι παραστάσεις και οι εμπειρίες περιγράφονται στο παρακάτω βίντεο.

Comments

 1. Σημαντική επιτυχία για τα σώματα ασφαλείας συνολικά αλλά καί για την κυβέρνηση.

  Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να ανακόψει τις ροές. Η εισροή μεταναστών συνεχίστηκε εν κρυπτώ εν μέσω lockdown και απαγορεύσεων κυκλοφορίας. Και εν τέλει η προώθηση τους στην ενδοχώρα τελικά γέμισε όλη την Ελλάδα με μετανάστες.

  1. @G-164g Ag-Cat
   Δυστυχώς έτσι.

   Το πιο απίθανο, σε επαγγλεματικό ταξίδι στην άλλη άκρη της χώρας (έξω από την Ηγουμενίτσα) διαπίστωσα με τα μάτια μου την ύπαρξη δεκάδων λαθρομετανάστων. Το πώς έφτασαν ως εκεί τόσοι πολλοί ανενόχλητοι είναι άξιο απορίας όπως άξιο απορίας είναι το γεγονός πως η τοπική Αστυνομία σφύριζε προκλητικά αδιάφορα τη στιγμή που εξαντλούσε την τυπικότητα περί όρων μετακινήσεων των γηγενών.

 2. Δεν θα ξεχάσουμε:
  Τους Εβρίτες που είπαν «δεν θα περάσει κανείς» και κατέβηκαν κι αυτοί στο ποτάμι.
  Τις Εβρίτισες να μαγειρεύουν στα σπίτια τους και να τρέχουν να ταΐσουν Έλληνες και ξένους κι ας μην το είχαν ανάγκη.
  Τα χειροκροτήματα των κατοίκων και την ανάταση ηθικού που πρόσφεραν οι κάτοικοι της περιοχής στις αστυνομικές δυνάμεις, κάθε φορά που έφτανε μια μονάδα στα σύνορα.
  Τους αστυνομικούς που κάθονταν για μερόνυχτα απέναντι από την ορδή των μεταναστών και των Τούρκων με απίστευτη ψυχραιμία και τους συναδέλφους τους από Αθήνα, Πελοπόννησο, Κρήτη και οπουδήποτε από την Ελλάδα, να ζητάνε να πάνε κι αυτοί εθελοντικά.
  Τις δυνάμεις από ξένες χώρες που στάθηκαν δίπλα μας στα δικά μας σύνορα. Αύριο (που λέει ο λόγος) μπορεί με τις χώρες αυτές να «σκοτωθούμε» για κονδύλια της ΕΕ ή για οποιαδήποτε άλλη πολιτική αλλά δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξεχάσουμε ότι ήρθαν σε μια ξένη γι αυτούς χώρα και στάθηκαν στα σύνορά της. Και θα πρέπει -όταν τελειώσει ο κορονοϊός- να κληθούν σε μια τελετή οι πρέσβεις αυτών των χωρών και να τους ευχαριστήσει επίσημα η πρόεδρος της δημοκρατίας.

 3. Το συγκεκριμένο γεγονός θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ασύμμετρη απειλή δεν μπορεί όμως σε καμμία περίπτωση να θεωρηθεί «Υβριδικός Πόλεμος». Είναι γεγονός βέβαια ότι τα τελευταία χρόνια ο όρος «υβριδικός πόλεμος» ή «υβριδική απειλή» χρησιμοποιείται εύκολα για να περιγράψει οποιαδήποτε μη συμβατική ενέργεια του αντιπάλου με αποτέλεσμα αμφότεροι οι όροι να έχουν χάσει τη σημασία τους. ΠΡΟΣΟΧΗ για να χαρακτηρισθεί μια απειλή ως»υβριδική» θα πρέπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να υφίσταται ΕΝΤΟΝΗ και ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ στρατιωτική δράση συνδιαζόμενη ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με ικανό αριθμό μη συμβατικών δράσεων (ανταρτοπόλεμο, τρομοκρατία, πληροφοριακός πόλεμος, κυβερνοεπιθέσεις κλπ). Τα γεγονότα στον Έβρο ήταν μία σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της χώρας που απετράπει επιτυχώς από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, όμως η μορφή της απειλής δεν δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό υβριδικός.

 4. Σε συμπλήρωση του προηγούμενου σχολίου.
  Σε όλους που βρίσκονται στις θέσεις τους σε αέρα,στεριά και θάλασσα άγρυπνοι και ακίνητοι,υψώνοντας τείχος προστασίας τώρα που ξεκίνησε η ‘’ΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ’’
  Σας ευχαριστούμε….

 5. Αν στη λαθρομετανάστευση είχαμε απέναντι μας μόνο την Τουρκία, θα ήταν εύκολο. Έχουμε απέναντι μας μια σχολή σκέψης, κυρίαρχη σε πολλές πρωτευουσες της Δύσης, τη σχολή του αποδομητισμού (deconstructionism). Παιδί δυο Γερμανών θεωρητικών, γεννήθηκε στο μεσοπόλεμο,για να καλύψει τις ανάγκες τις προπαγάνδας.
  Γενικά λέει ότι πρέπει να παραμερίζουμε τη λογική, χάρην του συναισθήματος και μέσον είναι η αποδόμηση του λόγου, δεν κοιτάς να βγάλεις λογικό συμπέρασμα από μια πρόταση, κοιτάς τι συναίσθημα σου δημιουργεί η κάθε λέξη ξεχωριστά.
  Ρωτούσε π.χ. η Γερμανίδα μάνα «γιατί να πάει το παιδί μου να σκοτώσει μια έγκυο σε ένα χωριό που δεν ξέρει, σε μια χώρα που, επίσης, δεν ξέρει ?», «Γιατί αγαπάει τον φύρερ του, για αυτό!»,ήταν η απάντηση. Τυχόν λογικές αντιρρήσεις σήμαιναν ότι δεν αγαπάς τον φυρερ, καθόλου έξυπνο.
  Σήμερα πήρε τη μορφή του δικαιωματισμού, λες τη λέξη ανθρωπισμός ή αντίθετα φασισμός και τα επιχειρήματα εξαφανίζονται. Αν ξυπνάς τα λάθος συναισθήματα, έχεις αυτόματα άδικο.
  Στο λαθρομεταναστευτικό, πρέπει να σπάσουμε το δίπολο Ισλάμ vs Δύσης που στήνει ο Ερντογαν και οι φίλοι του, πρέπει να καταδείξουμε ότι αυτος και η παρέα του είναι η ντροπή των μουσουλμάνων και να μετατοπισουμε τον άξονα στο ανεκτικό vs τερατώδες Ισλάμ. Να παίξουμε το παιχνίδι αγάπη-μίσος σε γήπεδο που θα φτιάξουμε εμείς.

  1. @Δημήτρης Ζ
   Συμφωνώ με αυτό που λέτε εδώ «Να παίξουμε το παιχνίδι αγάπη-μίσος σε γήπεδο που θα φτιάξουμε εμείς.»
   Οφείλουμε πάντως να ξεκαθαρίσουμε κι εμείς στο νου μας τις έννοιες εθνικισμός – πατριωτισμός.

  2. @ Δημήτρης Ζ

   Σωστοτατος !!

   και μαλιστα μια ευστοχη περιγραφη της ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ που διακατεχει μιας μεριδας της Ελληνικης κοινωνιας που ζουνε σε ουτοπιες κι σε συννεφα, ουμανισμου, περι φιλιες των λαεων κιι αλλες …. να μην πω αυτο που τους χαρακτηριζει.

   Εινιαι τα ιδια ατομα που πριν μια δεκαετια κουνουσαν το δαχτυλο σε οποιον με Εθνικο σθενος χτυπαγε τον κωδωνα του κυνδηνου με τους εισβολης απο αμιγως μουσουλμανικα κρατη – και μαλιστα ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΑ μουσουλμανικα κρατη.

   Αλλα, η ηλιθιοτητα μερικων ειναι ακαταμαχητη – ιδου γιατι ακομα μερικα ελληνοφωνα ΑΚΟΜΑ αναφερονται προς τους ΕΙΣΒΟΛΗΣ ως προσφυγες….

   υ.γ.
   » Να παίξουμε το παιχνίδι αγάπη-μίσος σε γήπεδο που θα φτιάξουμε εμείς. «
   Καλο ειναι να τοποθετηθεις με πιο σαφη λογο στο τι εννοεις παιχμιδι μισους/αγαπης.

   Αυτο ποιυ καταλαβαινω κι πιστευω καθε λογικος κι σκεπτομενος Ελλην, ειναι πως η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και η ΑΝΑΓΚΗ καθοριζουν την δραση κι την αμυνα μας – οπως πολυ σοφα ειχε αναλυσει ο τεραστιος νομοθετης/φιλοσοφος των Λακεδαιμονων, Λυκουργος

   και η πραγματικοτηα στην Ελλαδα σημερα ειναι πως ΑΝΩ των 3 εκατομμυριων απο ΕΣΟΒΟΛΗΣ μουσουλμανους εχουν καταλαβει τους κοινους χωρους.
   Καιρος αυτος ο κινδυνος του εχθρου ΕΝΤΟΣ τοιχων να αντιμετωπιστει κι να εκμηδενισθει.

   περι αγαπες κι μισους, αυτα να τα αφησουμε για τους ποιητες κι τους ερωτευμενους !!

 6. Περασε ενας χρονος,σαν χτες τα θυμαμαι ολα,υπηρετουσα στην 50η μηχανοκινητη ταξιαρχια περυσι τετοια εποχη,δεν περασε κανεις μεχρι το καλοκαιρι,απο εκει και περα τα κανανε μπαχαλο η κυβερνηση,τωρα μπαινουν αμαχητι.

 7. Τον εξωτερικό εχθρό τον καταφέραμε, ή μάλλον τον καταφέρανε αυτοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτόν τον εντυπωσιακό άθλο. Από όλους εμάς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τον εσωτερικό που συνεχίζει την προώθηση της πολυπολιτισμικής ιδεολογίας, την υποστήριξη των ΜΚΟ, που σχεδιάζει την κατασκευή μουσουλμανικών πόλεων εκ των οποίων μία στη Λέσβο και μία στην Ορεστιάδα, με ένα συμβολισμό που ακυρώνει στην πράξη την άμυνα του ελληνικού λαού και των σωμάτων ασφαλείας; Ελπίζουμε σύντομα να δούμε την παραίτηση του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, την μετονομασία του υπουργείου σε υπουργείο αντιμετώπισης λαθρομετανάστευσης, τον διορισμό ενός ανθρώπου που θα εκφράζει μια εθνοκεντρική πολιτική στο συγκεκριμένο ζήτημα, και την αλλαγή στάσης του κυρίου πρωθυπουργού και της κυβέρηνησης απέναντι σε αυτό το καταστροφικό για τον ελληνισμό και τη χώρα κίνδυνο.

  1. @Chris
   Πρέπει να εκδιωχθούν όλοι οι ελπιδέμποροι, όλοι οι N.O.C. operatives και όλοι οι μπιζναδόροι γύρω από την παράνομη μετανάστευση. Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσει στο νου των ανθρώπων η διαφορά πρόσφυγας – ΛΑΘΡΟ-μετανάστης! Οι τελευταίοι είναι η πλειοψηφία και εδώ δεν πρόκειται για κάποια διάκριση με βάση τη φυλή, το φύλο, τυχόν θρησκευτική πίστη. Καμία ανοχή στην παράνομη, ετσιθελική είσοδο στη χώρα.

  2. Ποιος θα τα κανει αυτα;Ο Μητσοτακης;Ο ανθρωπος ελεγε θα διαλυσω τον νατιβισμο,δηλαδη τους ιθαγενεις,δηλαδη εμας.Μην περιμενεις καλε μου φιλε να γινουν αυτα που λες με τους πολιτικους που εχουμε.

 8. 1. Ενα μηνα πριν τα γεγονοτα στον Εβρο ο Μονόχειρ ειχε στειλει τα ΜΑΤ στους νησιωτες που ειχαν ξεσηκωθει για τον εποικισμο των νησιων τους. Στις 3-10-2019 ειχε πει στη Βουλη τι ωραιο που θα ειναι «να μπολιαστει η χωρα» με τους λαθρομεταναστες, το βιντεο υπαχει στο Youtube. Eλαβε μετρα στον Εβρο μονο οταν το κυβερνόν κομμα κινδυνευσε με πληρη δημοσκοπικη καταρρευση. Απο τον Ιουλιο του 2019 μεχρι τον Φεβρουαριο του 2020 που ξυπνησε απο τον ληθαργο(ενεκα κομμματικων και οχι εθνικων λογων οπως ανεφερα) , ηλθαν καπου 80.000 λαθρομεταναστες με προχειρους υπολογισμους. Αυτοι ειναι δικοι του, οχι του προηγουμενου.

  2. Οταν οι λαθροεισβολεις αποκρουστηκαν στον Εβρο, οι Τουρκοι αρχισαν να τους διοχετευουν στα νησια, ο Μονόχειρ δεν αφηνε την Αστυνομια και το ΛΣ να κανουν βιαιες απωθησεις στη θαλασσα, και ο κ. Στεφανής ειχε πεσει σε δυσμενεια, οταν ειχε προτεινει τα πλωτα φραγματα. Επρεπε να επελθει η επιδημια γυρω στις 10 Μαρτίου, για να σταματησουν οι «ροες».

  3. Το ποσοτο εγκρισεως αιτηματων «ασυλου» ειναι γυρω στο 42 %, παρομοιο με αυτο των προηγουμενων. Τα στοιχεια υπαρχουν στην ιστοσελιδα του Μηταρακη.

  4. Στις 31/1/2021 ο Μονόχειρ παει σε ΚΥΤ Λαθρομεταναστων στην Καρδιτσα. Εκει ενας εφηβος λαθρομεταναστης του ζηταει να τους αφησουν να μεινουν στην Ελλαδα: Απαντηση του Μονόχειρος : «ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ!»

  Το βιντεο υπαρχει στην ιστοσελιδα του ΣΚΑΙ στην εκπομπη «Σαββατοκυριακο Παρεα» του Καμπουρακη, που προβληθηκε στις 31/1/2021 , απο το 08:00 ως το 09:45

  1. Μα ο μονοχειρ οπως τον αποκαλεις ΔΕΝ εχει ιχνος Εθνικης συνειδησης.

   Το ειπε μονος του, κι το εθιξες κι εσυ.

   Θελει να πολεμησει τους ιθαγενεις, στην Ελλαδα. το ΔΗΛΩΣΕ απο το βημα της Βουλης !!!

   Εδω μιλαμε για ενα πολιτικο με διεθνιστικη αντιληψη, ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ – που εκτελει Γερμανικες εντολες.

 9. Μπράβο στους συντελεστές της νίκης από τους κατοίκους μέχρι την κυβέρνηση που έμειναν πιστοί στο καθήκον …να προστατεύσουν τη χώρα μας.

 10. Λυπαμαι αλλα αυτο που δεν κατανοειτε στην Ελλαδα ειναι οτι κερδισατε τη μαχη αλλα χασατε τον πολεμο. Ναι με επιτυχια οι ενοπλες δυναμεις και η αστυνομια εμποδεισε την εισροη μεταναστων και προσφυγων. Αυτο που δεν καταφερε ποτε η κυβερνηση η αντιπολιτευση και ο Ελληνικος Λαος ειναι να μεταδωσει το μυνημα προς τα εξω. Η κοινη γνωμη δεν ειναι μονο η Ελλαδα ειναι πως σε κρεινουν ολοι αλλοι που σε περιτριγυριζουν. Εκει η Ελλαδα εχασε μετριασε αρχικα την Τουρκικη προπαγανδα αλλα σε βαθος χρονου εχασε την πολεμο. To προβλημα δεν ειναι ενα μεμονομενο γεγονος συνεχιζεται ακομα και σημερα αλλα μας βολευει να παραβλεπουμε τη γεινεται γιατι απλα βαρεθηκαμε να το ακουμε στην τηλεοραση. Μονο που η Τουρκια δεν παιζει το παιχνιδι αυτο για δυο τρεις μηνες αλλα χρονια και δεν επιδιωκει αμεση νικη αν και δεν θα την απεριπτε αλλα βραχυπροθεσμη καταστολη του αντιπαλου σε διεθνες επιπεδο.

  https://www.nytimes.com/2021/02/25/world/europe/lesbos-greece-refugee-arson.html?searchResultPosition=1

  https://www.theguardian.com/global-development/2021/jan/28/refugee-rights-under-attack-at-europes-borders-un-warns

  https://www.bbc.com/news/world-europe-54964267

  Κατοπιν ηρθε η ταπινοτικη ητα της Ελληνικης ΑΟΖ με τον Τουρκικο Στολο να οργωνει στο Αιγαιο και την Μεσογειο και η Ελλαδα να κομπαζει για εσωτερικη καταναλωση οτι τα ετριξε στους Τουρκους. Εξου και το αποτελεσμα η Γερμανια να καταλβει οτι η Τουρκια ειναι η περιφεριακη δυναμη με την οποια διαπραγματευετε ενω η Ελλαδα το χαζοχαρουμενο τσιρακι που κανει οτι της πεις.
  «Πώς εξηγείται η θέση της Γερμανίας; Μπορούμε να υποψιαστούμε ότι το Βερολίνο έχει αποδεχθεί σιωπηλά την Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη;
  – Φυσικά, ναι. Και δεν είναι μόνο το Βερολίνο. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για την Ουάσιγκτον. Δείτε πόσο απρόθυμα συμπεριφέρθηκαν οι ΗΠΑ κατά τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία λόγω των S-400. Δείτε επίσης πώς συμπεριφέρθηκε η Ρωσία στον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η Ρωσία επέτρεψε στην Τουρκία να επεκτείνει την επιρροή της στο Αζερμπαϊτζάν. Δηλαδή, η Ρωσία αποδέχεται επίσης την Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη. Και όταν παρατηρούμε τη γειτονιά της Τουρκίας, τότε βλέπουμε μικρά κράτη όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία και αποτυχημένα κράτη όπως η Συρία και το Ιράκ. Βλέπουμε επίσης το Ιράν, που επί δεκαετίες υφίσταται τεράστια διεθνή πίεση. Ως εκ τούτου, η Τουρκία είναι μια περιφερειακή δύναμη. Είναι μια δύναμη στην περιοχή της. Και σήμερα επεκτείνει την επιρροή της στην Αφρική. Πρέπει να μπορούμε να το δούμε αυτό ως ένα γεγονός.»
  https://www.kathimerini.gr/politics/561279391/treis-kokkines-grammes-tis-e-e-gia-tin-toyrkia/

  Αυτες τις μερες ειδαμε και το Σισμικ/Τσεμε να κοβει βολτες ανενοχλητο και η Ελλαδα να σκιζεται να δειξει και να καμαρωνει πως δεν το ενοχλησαμε οταν το ’87 κατεβαιναμε για πολεμο για την ιδια ακριβως πραξη. Τη αλλαξε η Ελλαδα εγεινε ποιο σοφη η ποιο δουλοπρεπεις?

  Και για οσους δεν καταλαβαινουν η δεν θελουν να καταλαβουν ποσο επιβλαβεις ειναι αυτη η προπαγανδα να σας δωσω ενα αλλο παραδειγμα. Οταν Καναδεζικο εληκοπτερο χαθηκε σε Νατοικη ασκηση o Καναδας εβλεπε βιντεο απο την επιχειρηση διασωσης που δωθεικε απο τους Τουρκους.

  https://www.cbc.ca/player/play/1732163651874

  Περαστικα μας!Η ηττα δεν ειναι μονοδρομος αλλα καποτε πρεπει να την αναγνωρισουμε μπας και αφυπνιστουμε και καταλαβουμε πως ο αυτοευνουχισμος και η κλαψες δεν ειναι η λυση στα προβληματα μας.

  1. Τι σχεση εχει το Καναδεζικο ελικοπτερο?

   Η φρεγατα HMCS Fredericton που εφερε το ελικοπτερο, εκανε ασκησεις μαζι με διαφορα πλοια του ΝΑΤΟ, αναμεσα τους Ιταλικες φρεγατες και μια Τουρκικη φρεγατα στα διεθνη υδατα μεταξυ Ελλαδας και Ιταλιας. Στο βιντεο που εβαλες φαινονται οι Ιταλικες FREMM.

   Που ακριβως ειναι το ζητημα?

   1. Στο Καναδά διατυπωθείτε ότι το Καναδέζικο ελικόπτερο έπεσε σε Ελληνικά χωρικά ύδατα. Δεν είδε ο Καναδάς βίντεο έρευνας από Ελλάδα η άλλη χώρα αλλά από την Τουρκία. Το μήνυμα ήταν απλό και πέρασε στο Καναδέζικο κοινό. H χώρα που μας βοηθάει, η χώρα που κάνει έρευνα για το ελικόπτερο μας, η χώρα που στέκεται δίπλα στις Ένοπλες Δύναμης μας, η χώρα που κάνει Έρευνα και Διάσωση είναι η Τουρκία.
    Που το θέμα; Λέγεται προπαγάνδα. Λέγεται προβολή δύναμης και επίδειξη σημαίας.
    Και ένα άλλο μικρό θέμα που σου διέφυγε η Τουρκία διαχρονικά εγείρει αξιώσεις κατά της Ελλάδας για το ποιος έχει δικαιοδοσία για τέτοια θέματα στο Αιγαίο και στη Ελληνική ΑΟΖ. Λες αυτό το βίντεο να βοηθάει την Τουρκική προπαγάνδα;
    Ο ασύμμετρος πόλεμος έχει πολλές πτυχές αλλά στην Ελλάδα έχουμε άγρια μεσάνυχτα.
    Μας αρέσει να κοιτάμε τα γεγονότα μεμονωμένα ενώ αυτά είναι πτυχές ενός οργανωμένου διαχρονικού σχεδιασμού που ξεκίνησε από αυτά που δημοσιεύονται το 1967.

 11. «Φίλης για ΣΥΡΙΖΑ: «Στον Έβρο κατάπιαμε την γλώσσα μας. Δεν υπερασπιστήκαμε τους μετανάστες».
  Το γεγονός πως η ηγεσία του κόμματος και ο Αλέξης Τσίπρας υποχρεώθηκαν πέρυσι τέτοιο καιρό να προσχωρήσουν στην πατριωτική γραμμή της κυβέρνησης, που αντιμετώπισε με σκληρό τρόπο τους «εισβολείς» στα σύνορα της χώρας και δεν υιοθέτησε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, κατά το κ. Φίλη ήταν μια κίνηση μακριά από τα ιδεωδη της Αριστεράς, δηλαδή τον «διεθνιστικό αλτρουϊσμό», που ο ίδιος την στηλίτευσε με την εξής φράση: «Στον Έβρο κατάπιαμε τη γλώσσα μας και υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος».

  Την επισήμανση του αυτή, όπως ακούγεται στο επίμαχο ηχητικό απόσπασπα που αποκάλυψε η εκπομπή Secret του «Παραπολιτικά 90,1» με τον Παναγιώτη Τζένο, την χειροκρότησε, δηλώνοντας «ανακουφισμένη», η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου, που συμμετείχε στην ίδια εκδήλωση.

  «Να είσαι καλά βρε Νίκο, με ανακουφίζεις τρομερά με αυτό που λες», σχολίασε για να της απαντήσει ο Νίκος Φίλης: «Μα το ζω. Τι να κάνουμε».»
  Άγιο είχαμε τελικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *