Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «Eurosatory 2024» η γερμανική Rheinmetall παρουσίασε το υβριδικό άρμα μάχης Panther Evo Upgrade, το οποίο συνδυάζει το όχημα των αρμάτων μάχης Leopard-2A4 με τον πύργο μάχης των Panther Kf-51 και πυροβόλο των 130 χιλιοστών. Πρόκειται για μια πρόταση αναβάθμισης των Leopard-2A4. Σύμφωνα με την Rheinmetall το πυροβόλο του Panther Kf-51 είναι 50% πιο αποτελεσματικό, σε σχέση με τα εν υπηρεσία πυροβόλα των 120 χιλιοστών, σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Μπορεί να εκτοξεύσει νέα πυρομαχικά κινητικής ενέργειας, υψηλής εκρηκτικότητας και πυρομαχικά με δυνατότητα πυροδότησης στον αέρα (Air Burst). Στο Panther Kf-51 συνοδεύεται από πλήρως αυτόματο σύστημα γέμισης/διαχείρισης πυρομαχικών των 20 πυρομαχικών (επιπλέον 10 πυρομαχικά βρίσκονται εκτός του συστήματος γέμισης). Σύμφωνα με τη Rheinmetall το αυτόματο σύστημα γέμισης/διαχείρισης πυρομαχικών επιτυγχάνει ελάχιστο χρόνο γέμισης τέσσερα δευτερόλεπτα και τροφοδοσίας δύο δευτερόλεπτα, ενώ ο βέλτιστος χρόνος μεταξύ δύο βολών είναι τα τρία δευτερόλεπτα.

Το συζυγές πολυβόλο, που συνοδεύει το κύριο πυροβόλο, είναι διαμετρήματος 12,7 χιλιοστών, με 1.250 φυσίγγια έτοιμα προς βολή, ενώ ο τηλεχειριζόμενος πύργος Natter φέρει πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών, με 2.500 φυσίγγια έτοιμα προς βολής. Ο πύργος Natter είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του πύργου. Εκτός του πολυβόλου των 7,62 χιλιοστών ο Natter μπορεί να φέρει (εναλλακτικά) πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών ή αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών. Ο Natter φέρει ανεξάρτητο σκοπευτικό, το οποίο μπορεί να ελεγχθεί απ’ όλα τα μέλη του πληρώματος. Ως επιπλέον επιλογή ο πύργος μπορεί να εξοπλιστεί και με σύστημα λέιζερ HEL, ισχύος 4-10 kW, το οποίο λειτουργεί μέσω του σκοπευτικού του αρχηγού. Το HEL ενδείκνυται για χρήση κατά UAV και περιφερόμενων πυρομαχικών.

Ο πύργος του Panther Kf-51 ενσωματώνει και τέσσερα περιφερόμενα πυρομαχικά Hero-120 της ισραηλινής UVision. Σύμφωνα με την ισραηλινή εταιρία το Hero-120 μπορεί να πλήξει διάφορους στόχους, όπως τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, συγκεντρωμένο πεζικό ή στοιχεία υποστήριξης (πολυβόλα, αντιαρματικά, όλμους κ.ά.) ή να λειτουργήσει ως σύστημα αναγνώρισης (έχει την ικανότητα περισυλλογής μέσω αλεξίπτωτου). Ζυγίζει 18 κιλά (πυρομαχικό και κάνιστρο) κιλά και ενσωματώνει πολεμική κεφαλή βάρους 4,5 κιλών. Η μέγιστη εμβέλεια του είναι 60+ χιλιόμετρα ή 60 λεπτά μέγιστος χρόνος πτήσης. Το Hero-120 ενσωματώνει ηλεκτροκινητήρα. Με τα Hero-120 το άρμα μάχης, που ενσωματώνει τον πύργο του Panther Kf-51, αποκτά ικανότητα προσβολής στόχων πέραν του οπτικού του πεδίου και σε αποστάσεις που μέχρι σήμερα είναι αδιανόητες για άρμα μάχης και μόνο το Πυροβολικό έχει.