Η Rafael ανακοίνωσε ότι στην προσεχή διεθνή έκθεση θα παρουσιάσει τη νέα γενιά των αντιαρματικών βλημάτων Spike-NLOS (Non Line Of Sight). Πρόκειται για το νέο μέλος της πολύ επιτυχημένης εμπορικά οικογένειας αντιαρματικών βλημάτων και ιδιαίτερα της έκδοσης μεγάλου βεληνεκούς Spike-NLOS. Σύμφωνα με τη Rafael η 6η γενιά των Spike-NLOS ενσωματώνει σειρά βελτιώσεων:

Εκτόξευση και έλεγχος πολλαπλών πυραύλων ταυτόχρονα (Salvo): Από έναν εκτοξευτή ο χειριστής μπορεί να εκτοξεύσει έως τέσσερις πυραύλους ταυτόχρονα και να ελέγξει την πτήση τους. Έτσι, μπορεί να επιφέρει άμεσα και αιφνιδιαστικά πλήγματα.

Δυνατότητα μετάβασης του ελέγχου του βλήματος σε άλλο μέσο: Ο έλεγχος ενός βλήματος, ενώ αυτό βρίσκεται σε πτήση, μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλη πλατφόρμα, κάτι που αυξάνει το ποσοστό επιτυχίας στο πεδίο μάχης. Για παράδειγμα, εάν ένα ελικόπτερο εκτοξεύσει πύραυλο εναντίον ενός στόχου υψηλής αξίας, αλλά πρέπει να συνεχίσει να πετά (το ελικόπτερο) εκτός της περιοχής κινδύνου για το ίδιο, ένα όχημα στο έδαφος, εντός της περιοχή επίθεσης, μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο του εκτοξευμένου πυραύλου και να τον κατευθύνει προς τον αρχικό στόχο.

Πρόσκτηση εικόνας στόχου: Τα νέα βλήματα Spike-NLOS ενσωματώνουν νέες ικανότητες ταυτοποίησης εικόνας στόχου, οι οποίες επιτρέπουν τη γρήγορη μεταφορά εναέριων εικόνων στο πυραυλικό σύστημα. Έτσι η εικόνα του στόχου μπορεί να αντιστοιχηθεί με την εικόνα του βίντεο του πυραύλου κατά τη διάρκεια της πτήσης, προσδιορίζοντας τον κατάλληλο στόχο στον κατάλληλο χειριστή. Με άλλα λόγια το επίκεντρο πλέον είναι ο ίδιος ο στόχος και όχι οι συντεταγμένες ή η θέση του, επιτρέποντας πιο ακριβή επίθεση. Αυτή η ικανότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν υπάρχουν αρκετοί παρόμοιοι στόχοι. Για παράδειγμα, εάν εντοπιστεί ένας αριθμός εχθρικών αρμάτων μάχης ίδιου τύπου, η ικανότητα πρόσκτησης εικόνας στόχου επιτρέπει στο Spike-NLOS να διακρίνει μεταξύ των αρμάτων και να αναγνωρίσει αυτό του διοικητή και να το προσβάλει. Αυτό επιτρέπει την ελαχιστοποίηση των παράπλευρων απωλειών και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ειδικά σε πυκνά αστικά περιβάλλοντα.

Αυξημένο βεληνεκές: Το νέο Spike-NLOS επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 50 χιλιομέτρων, όταν εκτοξεύεται από ελικόπτερο, και 32 χιλιομέτρων, από χερσαίες και ναυτικές πλατφόρμες. Η μεγαλύτερη εμβέλεια αυξάνει την ήδη πολύ υψηλή ικανότητα επιβίωσης της πλατφόρμας εκτόξευσης, χωρίς να περιορίζει την ακρίβεια, την αποτελεσματικότητα και τη φονικότητα του βλήματος.