Ανταπόκριση από το Παρίσι, για το «DEFENCE REVIEW»

Tην έκδοση Mk.4 του τεθωρακισμένου οχήματος CV-9035 παρουσίασε η BAE Systems. Σε σχέση με την έκδοση Mk.3 η νέα Mk.4 παρουσιάζει αυξημένες ικανότητες, κυρίως στον τομέα της κίνησης στο πεδίο μάχης και της ευκολίας οδήγησης. Επίσης ενσωματώνει νέα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, σύμφωνα με τις Νατοϊκές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με τη BAE Systems το CV-9035 Mk.4, εκτός από νέα παραγωγή, προσφέρεται και ως πακέτο αναβάθμισης παλαιότερων εκδόσεων. Στην έκδοση Mk.4 το όχημα ενσωματώνει κινητήρα της Scania ισχύος 1.000 ίππων και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης X300.

Το βάρος μάχης του οχήματος έχει αυξηθεί από τους 35 στους 37 τόνους. Η ανάπτυξη του CV-9035 Mk.4 βασίστηκε στην αντίληψη iFighting (intelligent fighting) της BAE Systems το οποίο επενδύει στην ολοκληρωμένη αντίληψη του πληρώματος περί της τακτικής κατάστασης και στην υποβοήθηση της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων. Επιπλέον το όχημα ενσωματώνει και ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας.

Το όχημα που παρουσιάστηκε στην EUROSATORY 2018 είναι εφοδιασμένο με πύργο δύο ατόμων με ένα πυροβόλο των 35 χιλιοστών, ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών, έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών και δύο κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα (στο δεξί πλευρό του πύργου). Μπορεί να μεταφέρει Ομάδα οκτώ πλήρως εξοπλισμένων στρατιωτών.