Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι το υπερηχητικό βλήμα Zircon κατά πλοίων, το οποίο αναπτύσσεται ως και 20 περίπου χρόνια, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές και είναι έτοιμο πλέον προς παραγωγή και ένταξη σε υπηρεσία, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το TASS το βλήμα επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 7.350 χιλιόμετρα την ώρα (Mach 6) και μέγιστη εμβέλεια 960 χιλιόμετρα, αν και τον Απρίλιο του 2017 το Zircon πέτυχε ταχύτητα Mach 8 (6.090 μίλια την ώρα, 9.800 χιλιόμετρα την ώρα).

Πιθανότατα η ταχύτητα των Mach 8 επιτεύχθηκε για ελάχιστη ώρα ή το βλήμα όντος μπορεί να πετύχει τέτοιες ταχύτητες, αλλά για επιχειρησιακούς ή άλλους λόγους οι Ρώσοι επιλέγουν τη μέγιστη ταχύτητα των Mach 6.

Εφόσον το βλήμα ενταχθεί σε υπηρεσία, στο Δυτικό οπλοστάσιο δεν υπάρχει κανένα αντιπυραυλικό αντίμετρο για τέτοιου είδους ταχύτατα κινούμενων απειλών.

Σύμφωνα με το TASS οι τελευταίες δοκιμές του Zircon πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι με απόλυτη υπηρεσία και πλέον απομένει η ένταξη του σε υπηρεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *