Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο χώρο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Ως εκ τούτων, η Intracom Defense ανέλαβε την ανάπτυξη πρωτοτύπου μη επανδρωμένου αεροσκάφους από ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει την έρευνα και ανάπτυξη για το πρωτότυπο. Τα χρήματα διατίθενται στα πλαίσια του προγράμματος EDIDP (European Defence Industrial Development Programme).

Η Intracom Defense θα είναι η ηγέτιδα εταιρεία στο τακτικού επιπέδου «εθνικού» μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Αναμένεται φυσικά να υπάρξει εμπλοκή και άλλων ελληνικών εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας.

Το σίγουρο είναι πως πρόκυπτει για μια εξαιρετική εξέλιξη. Η Intracom Defense μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτει είναι αδιαμφισβήτητα σε θέση να φέρει σε πέρας την αποστολή του εθνικού UAV σε ένα τομέα στον οποίο η χώρα μας έχει μείνει αρκετά πίσω.

Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στα μέσα Ιουνίου οπότε και το DefenceReview.gr θα προχωρήσει σε αναλυτική παρουσίαση του νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους τακτικού επιπέδου.