Με πρωτοβουλίες τόσο του ΥΕΘΑ όσο και του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή ετοιμάζεται νέο σχέδιο νόμου για την εφεδρεία και εθνοφυλακή που μεταξύ άλλων θα προβλέπει τη δημιουργία μονάδων εθνοφυλακής στα μεγάλα αστικά κέντρα αξιοποιώντας τη μεγάλη δεξαμενή εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών που διαμένουν στις μεγάλες πόλεις της χώρας μας.

Στόχος της παρούσας πολιτικής ηγεσίας είναι η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εφέδρων εθνοφυλάκων επικουρικά του ενεργού στρατού καθώς και των σωμάτων ασφαλείας. Παράλληλα, στον φετινό ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ προγραμματίζεται η μεγαλύτερη δυνατή εφέδρων και εθνοφυλάκων ώστε να σταλεί το μήνυμα πως η εφεδρεία είναι και πάλι στο προσκήνιο. Η δημιουργία μονάδων εθνοφυλακής μαζί με λόχους εφέδρων καταδρομών θα συμβάλουν στη βελτίωση της εκπαίδευσης και θα δημιουργήσουν τις ασφαλείς προϋποθέσεις ώστε στα μεγάλα αστικά κέντρα να υπάρχουν δυνάμεις έτοιμες να συμβάλουν σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Η ψήφιση του νέου νόμου είναι απόσταγμα της προηγούμενης εμπειρίας του νυν ΥΦΕΘΑ ως Α/ΓΕΣ καθότι είχε υπάρξει πολύ μεγάλη συμμετοχή εφέδρων και εθνοφυλάκων. Το σχέδιο είναι στη φάση της επεξεργασίας και σύντομα αναμένονται πολύ ευχάριστες εκπλήξεις.