Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της MBDA και της Lockheed Martin, το υπό ανάπτυξη αντιαεροπορικό βλήμα CAMM (Common Anti-air Modular Missile) εκτέλεσε επιτυχημένη εκτόξευση από τον τριπλό εκτοξευτή ExLS (Extensible Launching System) της Lockheed Martin.

Ο ExLS είναι ένας χαμηλού κόστους εκτοξευτής, μια εναλλακτική λύση για την ενσωμάτωση βλημάτων σε πλοία. Πρόκειται για κάθετης εκτόξευσης σύστημα σχεδιασμένο για μικρά πλοία, που δεν έχουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του οκταπλού εκτοξευτή Mk.41 VLS (Vertical Launching System). Επιπλέον ο ExLS μπορεί να ενσωματωθεί και εντός του Mk.41 (έκδοση ExLS Host, ένας τετραπλός εκτοξευτής ανά κυψέλη, δηλαδή 4 x 8 = 32 θέσεις ανά Mk.41).

Το βλήμα CAMM είναι αντιαεροπορικής άμυνας μέγιστου βεληνεκούς άνω των 25 χιλιομέτρων (έκδοση CAMM) ή άνω των 45 χιλιομέτρων (έκδοση CAMM-ER). Το βλήμα έχει ενταχθεί σε υπηρεσία από το Βρετανικό Ναυτικό, στις φρεγάτες Type-23 από το 2017, ενώ εντός του 2018 αναμένεται να ενταχθεί στο Βρετανικό Στρατός προς αντικατάσταση των Rapier.