Η ιταλική εταιρία Leonardo ανακοίνωσε την επιτυχημένη εκτόξευση ενός βλήματος αέρος-αέρος υπέρυθρης καθοδήγησης AIM-9L Sidewinder της Raytheon. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με στόχο την πιστοποίηση της ομαλής άφεσης του βλήματος. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από σταθμό ανάρτησης κάτω από την πτέρυγα σε υψόμετρο 5.000 ποδών (1.524 μέτρων) και με ταχύτητα Mach 0,8. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Leonardo η εκτόξευση υπήρξε απολύτως επιτυχής.

Το M-346 Master, και ιδιαίτερα η τελευταία του έκδοση M-346FA, σχεδιάστηκε ως ένα οικονομικό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου, επικουρικό προς το ρόλο των κύριων μαχητικών αεροσκαφών. Φυσικά, ο πρωταρχικός του ρόλος είναι αυτός της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και της πτητικής συντήρησης, μειώνοντας έτσι το φόρτο εργασίας και τη δομική καταπόνηση των κύριων μαχητικών αεροσκαφών.

Σε περίοδο πολέμου το M-346FA μπορεί να εκτελέσει μια σειρά αποστολών όπως εγγύς υποστήριξης, προσβολής στόχων στο έδαφος, αεράμυνα σημείου, συνοδεία και προστασία στρατηγικής σημασίας εναέριων μέσων όπως είναι τα ιπτάμενα ραντάρ ή τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, τακτική αναγνώριση κ.ά.