Η αμερικανική Raytheon ανακοίνωσε ότι το Αμερικανικό Ναυτικό πραγματοποίησε επιτυχημένη βολή βλήματος RAM Block.2A. Στην έκδοση Block.2A ενσωματώνει ισχυρότερο κινητήρα, βελτιωμένο σύστημα ελέγχου και ισχυρότερο δέκτη ραδιοσυχνοτήτων. Τα νέα βλήματα αναμένεται να παραδοθούν στο Αμερικανικό Ναυτικό στα τέλη του 2019.

Συνολικά, τα βλήματα της έκδοσης Block.2A παρουσιάζουν καλύτερα πτητικά χαρακτηριστικά, ενώ ενσωματώνουν νέους βελτιωμένους αισθητήρες, οι οποίοι διευρύνουν το φάκελο εμπλοκής του συστήματος τόσο σε επίπεδο αντιμετώπισης πιο ευέλικτων, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης ταχύτερων στόχων, δηλαδή βλημάτων κατά πλοίων και όχι μόνο.

Η έκδοση Block.2A παρουσιάζουν αύξηση του μέγιστου βεληνεκούς κατά 50% και αύξηση της ευελιξίας του βλήματος κατά τρείς φορές. Εξίσου θετικό είναι το γεγονός ότι η μετάβαση από τα βλήματα Block.1 στα Block.2A δεν απαιτεί τροποποιήσεις στους εκτοξευτές Mk.49 Mod.2 (11 θέσεων) και Mk.49 Mod.3 (21 θέσεων), κάτι που καθιστά την μετάβαση από τα βλήματα Block.1 στα Block.2 μια εύκολη και οικονομική υπόθεση.