Η ισραηλινή Rafael ανακοίνωσε ότι η πρώτη δοκιμή μιας ελαφρύτερης έκδοση του ενεργητικού συστήματος αυτοπροστασίας Trophy ήταν επιτυχημένη. Στη νέα, ελαφρύτερη, έκδοση το Trophy ενσωματώνεται στο πύργο μάχης Samson Mk.II, επίσης της Rafael, ο οποίος μπορεί να ενσωματώσει πυροβόλο των 25, 30 ή των 40 χιλιοστών, πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών και διπλό εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων Spike.

Σύμφωνα με την Rafael αν και ελαφρύτερη η νέα έκδοση του Trophy είναι εξίσου αποτελεσματική με την κανονική, στον τομέα της δυνατότητας εμπλοκής και καταστροφής επερχόμενων απειλών, αλλά και της δυνατότητα εντοπισμού της πηγής της απειλής, δηλαδή το σημείο της εκτόξευσης ενός αντιαρματικού βλήματος, για παράδειγμα. Ο Samson Mk.II, με την ελαφρύτερη έκδοση του Trophy, θα ζυγίζει 3,2 τόνους σε σχέση με τους 2,2 τόνους που ζυγίζει η τρέχουσα έκδοση του πύργου.

Το Trophy είναι ένα ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας το οποίο λειτουργεί και ως σύστημα επαύξησης της επίγνωσης της τακτικής κατάστασης. Προστατεύει τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα οχήματα από μια πλειάδα απειλών όπως είναι οι αντιαρματικές ρουκέτες, τα κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα και τα αντιαρματικά πυρομαχικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *