Η τουρκική Aselsan ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμαστική βολή του νέου, υπό ανάπτυξη, αυτόματου όλμου AHS-120. O AHS-120 αναπτύσσεται από την Aselsan με ίδια μέσα. Μπορεί να κινηθεί σ’ ολόκληρο το τόξο των 360o με τη βοήθεια ενός ηλεκτρομαγνητικού συστήματος. Επιπλέον μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε τεθωρακισμένο όχημα, είτε στο έδαφος επί σταθερής βάσης. Συνοδεύεται από το Σύστημα Ελέγχου και Διεύθυνσης Πυρών ADOP-2000, το οποίο έχει αναπτύξει η Aselsan.

Η τάξη του AHS-120, η κατεύθυνση προς το στόχο και η βολή πραγματοποιούνται αυτόματα, αφού πρώτα το ADOP-2000 έχει προϋπολογίσει την τροχιά του βλήματος έτσι ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή ευστοχία. Η διαδικασία της στόχευσης γίνεται επί ψηφιακού χάρτη, που είναι στη διάθεση του αρχηγού του στοιχείου, ο οποίος επιλέγει το στόχο, δίνει την εντολή στο όλμο και ο όλμος εκτελεί αυτόματα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες βολής. Αυτόματη είναι και η διαδικασία γέμισης.

Ο αυτόματος όλμος AHS-120 της Aselsan έχει τη δυνατότητα βολής τριών βλημάτων επί του ίδιου στόχου, από διαφορετική γωνία προσβολής, με ταυτόχρονη προσβολή του στόχου (πρακτική MRSA : Multiple Rounds Simultaneous Impact).