Η ευρωπαϊκή MBDA ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές του αντιαρματικού συστήματος MMP, οι οποίες έγιναν στο Τζιμπουτί, για να διαπιστωθεί η λειτουργία του συστήματος σε θερμά περιβάλλοντα, ήταν επιτυχείς. Οι σχετικές δοκιμές αφορούσε σε εννέα συνολικά βολές και έγιναν την περίοδο 25 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου. Από τις εννέα βολές, οι δύο έγιναν από πνευστό σκάφος τύπου RHIB (Rigid-Hulled Inflatable Boat).

Το MMP είναι ένα φορητό σύστημα το οποίο θα αντικαταστήσει τα συστήματα MILAN και FGM-148 Javelin, σε υπηρεσία από το Γαλλικό Στρατό. Το MMP μπορεί να εγκατασταθεί επί τεθωρακισμένων οχημάτων και ταχύπλοων σκαφών με την προσθήκη της κατάλληλης υποδομής. Στον Γαλλικό Στρατό τα ΜΜΡ θα εξοπλίσουν τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης Πεζικού και τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Αναγνώρισης του προγράμματος Scorpion σε συνδυασμό με το προηγμένο σκοπευτικό σύστημα PASEO της γαλλικής Safran.

Το βλήμα MMP ζυγίζει 15 κιλά, ενώ ο εκτοξευτής ζυγίζει 11. Ενσωματώνει διπλή πολεμική κεφαλή σε κάθετη διάταξη (tandem) σχεδιασμένη ώστε να προσβάλει τεθωρακισμένους στόχους, ενισχυμένους με θωράκιση ERA (Explosive Reaction Armor) ή καλά προστατευμένους στόχους, όπως είναι οι οχυρώσεις. Επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές της τάξεως των 4 χιλιομέτρων. Εκτός του βλήματος και του εκτοξευτή το σύστημα ΜΜΡ συνοδεύεται από σύστημα προσδιορισμού θέσης, προσανατολισμού και ψηφιακών επικοινωνιών, επιτρέποντας έτσι στο ΜΜΡ να εμπλέκει στόχους εκτός του οπτικού πεδίου (NLOS : Non-Line-Of-Sight).