Η κατάργηση του ασύλου θα είναι η πρώτη “εντυπωσιακή” κίνηση της νέας κυβέρνησης. Ουσιαστικά θα πρόκειται για επαναφορά του νόμου Διαμαντοπούλου του 2011. Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει παρέμβαση της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, ιδίως δε στο Πολυτεχνείο, καθώς και έλεγχο εισόδου στα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου.

Comments

  1. Το Ασυλο ηταν, και θα πρεπει να ειναι, παντα των ιδεων κι οχι των τραμπουκισμων! Το διαχωρισμο αυτο δεν τον «επικοινωνησαν» ποτε, ουτε τον επισημαναν αυτοι που υποτιθεται «κατειχαν» τα Πανεπιστημια δηλ. η «Επαναστατικη» γι αυτους Αριστερα ( ητε για κοντοφθαλμους ιδεοληπτικους λογους, η απλα γιατι «τους επαιρνε» να τα σπανε πχ σαν εκτονωση της μεταεφηβιας ). Τωρα ομως, δραπτουν τους καρπους της βλακωδους επιλογης τους και σε πρακτικο, αλλα το κυριωτερο και σε ιδεολογικοκοινωνικο επιπεδο… Η οποια «δραση» εχει παντα «αντιδραση», βασικος νομος της Φυσικης…

    1. Πολύ σωστά! Τελικά όμως ποιες ιδέες θέλει να διαφυλάξει η Αριστερά και προστατεύει με τέτοια μανία το άσυλο? Μήπως τελικά ακριβώς αυτό θέλουν να διαφυλάξουν? Τον αναρχοτραμπουκισμό? Τη βία κατά μαθητών και καθηγητών που δεν συμπλέουν μαζί τους ιδεολογικά? Την ανακύκλωση μιας νοοτροπίας στους χώρους της παιδείας που εχθρεύεται την Αστική Δημοκρατία και τον καπιταλισμό? Την συντήρηση ενός φυτώριου που θα τους προσφέρει νέα μέλη και που θα παράγει νυν και μελλοντικούς «κοινωνικούς αγωνιστές» που θα μπορεί να τους βγάζει όποτε χρειαστεί στους δρόμους για να πετυχαίνει τους πολιτικούς της σκοπούς?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *