Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού αμυντικού τύπου ο Αμερικανικός Στρατός επιταχύνει το πρόγραμμα εγκατάστασης του ισραηλινού συστήματος αυτοπροστασίας Trophy σε 264 άρματα μάχης M-1A2 Abrams, τα οποία αναμένεται να αποσταλούν στην Ευρώπη, ως αντίβαρο στο νέο ρωσικό άρμα μάχης AT-14 Armata. Συνολικά ο Αμερικανικός Στρατός σκοπεύει να εξοπλίσει τρείς Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες στην Ευρώπη με M-1A2 Abrams εφοδιασμένα με το σύστημα Trophy.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, τα πρώτα M-1A2 Abrams θα έπρεπε να φτάσουν στην Ευρώπη το 2020. Όμως σύμφωνα με τη νέα απαίτηση του Αμερικανικού Στρατού, τα πρώτα M-1A2 Abrams με το Trophy θα πρέπει να είναι στην Ευρώπη εντός του 2019 και μάλιστα σε μια ποσότητα 88 αρμάτων μάχης.

Η επιλογή του Trophy έγινε ως ενδιάμεση λύση, μέχρι την έλευση του Quick Kill της Raytheon, το οποίο τελεί υπό ανάπτυξη, στο πλαίσιο του προγράμματος MAPS (Modular Active Protection System). Το Trophy δοκιμάστηκε από τον Αμερικανικό Στρατό το 2016, ενώ έχει δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες μάχης, στη Γάζα, από τον Ισραηλινό Στρατό (επί του Merkava Mk.4).

To Trophy έχει τη δυνατότητα εμπλοκής και καταστροφής επερχόμενων απειλών, αλλά και δυνατότητα εντοπισμού της πηγής της απειλής, δηλαδή το σημείο της εκτόξευσης ενός αντιαρματικού βλήματος, για παράδειγμα.