Το διήμερο 26 και 27 Μαρτίου, επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ο Υπασπιστής Διοίκησης του TRADOC του Αμερικανικού Στρατού των ΗΠΑ, Command Sergeant Major (CSM) David Davenport. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με τον Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, και τον Υπασπιστή Διοίκησης του ΓΕΣ, Ανθυπασπιστή (ΔΒ) Λουκά Τσιαμαντά.

Το πρόγραμμα του Αμερικανού στρατιωτικού περιέλαβε επίσκεψη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), όπου του έγινε ενημέρωση για το έργο της Σχολής, τους κύκλους στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και έγιναν συζητήσεις για αμοιβαία συνεργασία σε επίπεδο Υπαξιωματικών, με συνεκπαιδεύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πραγματοποίησε ομιλία στο προσωπικό και τους Σπουδαστές της Σχολής για το έργο που επιτελεί το Στρατηγείο του, την οργάνωση της στρατιωτικής εκπαίδευσης των Υπαξιωματικών των ΗΠΑ και τόνισε τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν το σύγχρονο Υπαξιωματικό.

Τέλος, στο περιθώριο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με σπουδαστές της Σχολής, με τους οποίους συνομίλησε και απάντησε σε ερωτήσεις.

Δήλωσε εντυπωσιασμένος από την επίσκεψή του στη Σχολή, εξήρε το επίπεδο των Σπουδαστών της και τόνισε το σημαντικό έργο που η Σχολή επιτελεί.