Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Hartpunkt» η Γερμανία θα προχωρήσει στην προμήθεια 35 επιπλέον αρμάτων μάχης Leopard-2A8, με εκτιμώμενο κόστος € 1 δισεκατομμύριο (άρματα, υποστήριξη, πυρομαχικά, εκπαίδευση). Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί εντός του 2024 και οι παραδόσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2026. Τα 35 Leopard-2A8 θα προστεθούν στα 18 άρματα του ίδιου τύπου, τα οποία η Γερμανία αγόρασε για να καλύψει το κενό που άφησε η αποστολή 18 Leopard-2 στην Ουκρανία.

Τα 53 Leopard-2A8 θα εξοπλίσουν τη γερμανική τεθωρακισμένη δύναμη που σταθμεύει στη Λιθουανία. Η έκδοση Leopard-2A8 προέρχεται από τα ουγγρικά Leopard-2A7HU. Σύμφωνα με την KMW το Leopard-2A8 ενσωματώνει κορυφαίο επίπεδο προστασίας, με ενισχυμένη θωράκιση και ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας EuroTrophy (βασισμένο στο ισραηλινό Trophy). Η θωράκιση του άρματος βασίζεται σε κράμα χάλυβα και βολφραμίου, ενισχυμένο με κεραμικό και άλλο συνθετικό υλικό. Επίσης, μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με την προσθήκη παθητικής θωράκισης.

Βελτιωμένο είναι και το επίπεδο προστασίας του δαπέδου, αλλά και της οροφής του πύργου. Το Leopard-2A8 διατηρεί το κύριο πυροβόλο L-55 των 120 χιλιοστών, με ικανότητα βολής όλων των σύγχρονων πυρομαχικών αρμάτων μάχης των 120 χιλιοστών. Επίσης, το Leopard-2A8 ενσωματώνει νέο κινητήρα, βελτιωμένα συστήματα επίγνωσης της κατάστασης και επικοινωνιών και βελτιωμένο ΣΕΠ. Τέλος, οι συνθήκες διαβίωσης του πληρώματος έχουν βελτιωθεί με την προσθήκη και δεύτερου κλιματιστικού, ένα στο όχημα και ένα στον πύργο.