Το διάστημα από τις 7 έως τις 13 Οκτωβρίου, στο στρατόπεδο Adazi στη Λετονία, πραγματοποιήθηκε η Νατοϊκή άσκηση τεθωρακισμένων «Iron Spear» με συμμετοχές από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ. Στην άσκηση διακρίθηκε το γαλλικό πλήρωμα της μονάδας Lynx 6 Tactical Inter-Service Sub-Group (Sous-Groupement Tactique Interarmes, S-GTIA).

Η άσκηση «Iron Spear» στοχεύει στην εξοικείωση των πληρωμάτων αρμάτων μάχης διαφορετικών χωρών στους ελιγμούς, την κίνηση και τις βολές, ημέρα και νύχτα, σε στάση και σε κίνηση. Μολονότι οι Νορβηγοί διακρίθηκαν στην ταχύτητα εκτέλεσης των βολών και οι Γερμανοί στην ακρίβεια των βολών, οι Γάλλοι τελικά επικράτησαν, με το Leclerc, έναντι των αμερικανικών M-1A2 Abrams, των γερμανικών, ισπανικών και νορβηγικών Leopard-2, των ιταλικών Ariete C1 και των πολωνικών P91.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας eFP (enhanced Forward Presence) που αποφάσισε το NATO το 2016 και αφορά στη περιορισμένη παρουσία συμμαχικών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας eFP η Γαλλία έχει στην Εσθονία, από το 2019, 300 στρατιώτες και την S-GTIA δύναμης τεσσάρων Leclerc και 13 VBCI.