Τηλεφωνική επικοινωνία με την ταξίαρχο Lisa J. Hou της Εθνικής Φρουράς του New Jersey και επικεφαλής αξιωματικό για το Πρόγραμμα Εταιρικής Συνεργασίας (State Partnership Program : SPP), μεταξύ της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ, είχε ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ο κ. Ζερβάκης και η κ. Hou συζήτησαν θέματα που αφορούν την αναπτυσσόμενη συνεργασία της Εθνικής Φρουράς με την Πολιτεία του New Jersey, στο πλαίσιο της πρόσφατης επικύρωσης της ένταξης της Κύπρου στο Πρόγραμμα SPP, για το οποίο αναμένεται να υπογραφεί σχετική συμφωνία εντός του πρώτου τριμήνου του 2023. Ειδικότερα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος που θα ενταχθούν στο εν λόγω Πρόγραμμα.

Επιπλέον, κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η σημασία της συνεργασίας ως παράγοντας ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ, σε διμερές πλαίσιο. Σύμφωνα με την Εθνική Φρουρά, η τηλεφωνική επικοινωνία του αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη με την ταξίαρχο Hou επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις και την πολυεπίπεδη στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου και ΗΠΑ, η οποία συνεχίζει σταθερά να εξελίσσεται και να ενισχύεται.