Σε άλλο επίπεδο αντιαεροπορικής άμυνας περνά η Ινδία, με την απόφαση της να προκηρύξει διαγωνισμό, με τη συμμετοχή ινδικών εταιριών μόνο, για την προμήθεια επίγειων συστημάτων εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας με στόχο την αντικατάσταση των παλαιών τεχνολογικά και ξεπερασμένων επιχειρησιακά αντιαεροπορικών πυροβόλων L-70 και ZU-23-2B. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογιστεί στο $ 1,5 δισεκατομμύριο.

Οι συμμετέχουσες εταιρίες μπορούν να προτείνουν συστήματα εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης ή συστήματα από ξένες εταιρίες με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μεταφορά τεχνολογίας και θα κατασκευαστούν στην Ινδία. Η προμήθεια αφορά σε 244 πυροβόλα, 228 ραντάρ έρευνας και ελέγχου πυρός και 204.000 φυσίγγια με δυνατότητα προγραμματισμού.

Οι μονάδες που θα σχηματισμούς θα ενσωματωθούν σε σχηματισμούς, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ινδίας. Κάθε μονάδα θα αποτελείται από τέσσερα πυροβόλα, δύο ραντάρ έρευνας, ένα σύστημα διεύθυνσης πυρός, μια μονάδα διοίκησης και ελέγχου, τέσσερα ηλεκτροπτικά συστήματα ελέγχου πυρός, συστήματα επικοινωνιών και ένα σύστημα εξομοίωσης για εκπαιδευτικούς λόγους.

Στους βασικούς επιχειρησιακούς όρους περιλαμβάνεται η απαίτηση για δραστικό βεληνεκές στα 3,5 χιλιόμετρα και η απαίτηση ταχυβολίας 200 φυσιγγίων το λεπτό. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει υιοθετήσει η Ινδία το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.