Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, ο Βρετανικός Στρατός επανεντάχθηκε στο πρόγραμμα του τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος Boxer (8 x 8), στο πλαίσιο του προγράμματος προμήθειας νέου τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η επιλογή του Boxer θα σημαίνει τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Μεγάλη Βρετανία συμμετείχε στο πρόγραμμα σχεδίασης και ανάπτυξης του Boxer, αλλά τον Ιούλιο του 2003 αποφάσισε να αποχωρήσει. Η συμφωνία του 2018 προβλέπει την πλήρη αποκατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας ως κύριος συνεργάτης με δικαίωμα παραγωγής του οχήματος σε βρετανικό έδαφος και εξαγωγής του σε τρίτες χώρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας το 60% του Boxer θα κατασκευάζεται ή θα συναρμολογείται στην Μεγάλη Βρετανία.

Το πρόγραμμα Boxer ξεκίνησε το 1999 μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Το πρωτότυπο όχημα παρουσιάστηκε το 2003, ενώ οι πρώτες παραδόσεις είχαν προγραμματιστεί για το 2004. Ωστόσο αλλαγές στη σχεδίαση και ορισμένα προβλήματα τεχνικής φύσης καθυστέρησαν τις παραδόσεις, οι οποίες τελικά ξεκίνησαν το 2009. Μέχρι σήμερα υπάρχουν βεβαιωμένες παραγγελίες για 691 οχήματα, εκ των οποίων 403 για τη Γερμανία, 200 για την Ολλανδία και 88 για τη Λιθουανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *