Στα πλαίσια της εθνικής διακλαδικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018 πραγματοποίηθηκε σενάριο κατάληψης της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ F-461.

Η κατάληψη πλοίου και ειδικότερα μικρών πλοίων όπως ΤΠΚ συγκαταλέγεται στις αποστολές ανορθοδόξου πολέμου της ΔΥΚ. Πραγματοποιείται σε νεκρά σημεία επιτήρησης από τα ηλεκτροοπτικά του πλοίου εγγύς των ακτών ώστε το πλοίο να μην έχει περιθώρια αντίδρασης με αστραπιαίο τρόπο και από πολλαπλές κατευθύνσεις ώστε να υπάρξει το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Άπαξ και οι βατραχάνθρωποι ανέβουν στο πλοίο ακολουθεί τακτική CQB με στόχο αρχικά την κατάληψη της γέφυρας του πλοίου και του μηχανοστάσιου. Eλικόπτερα και σκάφη ανορθοδόξου πολέμου καλύπτουν τις ομάδες εφόδου. 

Ιδιαίτερα θετική εικόνα προκαλούν οι παρακάτω φωτογραφίες των βατράχων της ΔΥΚ που αποδεικνύουν υψηλότατο επίπεδο ετοιμότητας, εκπαίδευσης και επιχειρησιακής συνείδησης. 

Comments

  1. Ναι βέβαια..θα στείλουμε τον «αφρό» των ενόπλων μας δυνάμεων σε καιρό κρίσης με φουσκωτό,να καταλάβουν Τουρκική ΤΠΚ…ελπίζοντας οτι οι Τούρκοι θα κοιμούνται και δέν θα τους κάνουν «σουρωτήρι» με τους RCWS που έχουν πιά μέχρι και οι ψαρόβαρκες τους…με το παλικάρι μας ,γυμνό μπροστά,κάποιοι θεωρούν οτι θα αποκρούσει τις σφαίρες με το στήθος του,όπως ο Superman..λές και έχουμε ψυχές για «ξόδεμα»….κατα τ άλλα ωραίες οι φωτογραφίες και οι πόζες…

  2. Πρέπει απο χτες να σκεφτούμε για UAVs στον αέρα, στη θάλασσα και στέρια. Έχουμε μεν καλούς πολεμιστές αλλά γιατί να χαθούν αυτές οι ψυχές άδικα μέσα στα φουσκωτά και στα τανκς χωρίς θωράκιση? Αν αγαπούμε τη γή και τη θάλασσα μας και δε θέλουμε άλλη να μας κάνουν κουμάντο και να μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε, πρέπει να γίνει δυνατή προσπάθεια. Ο κάθε Έλληνας να σταματήσει να βρίζει το κράτος, γιατί αν έρθουν οι Τούρκοι θα ψάχνει να βρεί τους στρατιώτες μας και αυτά τα παιδιά πρέπει όλλοι μας να στηρίξουμε και να τα εξοπλίσουμε με ότι καλύτερο υπάρχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *