Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα πρώτα 18 αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S35 Koalitsiya-SV των 152 χιλιοστών θα ενταχθούν σε υπηρεσία εντός του 2021 από την Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «Taman». Ήδη 10 πυροβόλα έχουν παραχθεί και έχουν παραδοθεί στο Ρωσικό Στρατό για δοκιμές. Το πυροβόλο ενσωματώνει την κάνη 2A88, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο μεγάλος ρυθμός βολής των 16-20 βλημάτων το λεπτό (τυπικός και μέγιστος ρυθμός αντίστοιχα). Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Koalitsiya-SV έγινε το 2015, στη διάρκεια της παρέλασης για τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης στον Β’ ΠΠ.

Ενσωματώνει κινητήρα 1.000 ίππων και ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών για την αυτοπροστασία του. Σε υπηρεσία θα αντικαταστάσει τα 2S19 Msta. Αρχικά το 2S35 Koalitsiya-SV αναπτύχθηκε ως έκδοση του 2S19 Msta, στο ίδιο όχημα με νέο πύργο, αλλά το 2010 αποφασίστηκε να εγκαταλειφτεί αυτή η προσέγγιση υπέρ μιας νέας σχεδίασης, η ανάπτυξη της οποίας ξεκίνησε το 2014. Οι απαιτήσεις επάνδρωσης είναι μόλις τρία άτομα, λόγω του μεγάλου βαθμού αυτοματισμού που ενσωματώνει το πυροβόλο (σε εξέλιξη βρίσκεται και η ανάπτυξη της τροχοφόρας έκδοσης 2S35-1 Koalitsiya-SV-KSh σε όχημα Kamaz 6560). Με συμβατικά πυρομαχικά το μέγιστο βεληνεκές είναι 40 χιλιόμετρα, ενώ με κατευθυνόμενα πυρομαχικά το μέγιστο βεληνεκές διπλασιάζεται, στα 80 χιλιόμετρα.

Ο μεγάλος ρυθμός βολής (16-20 βλήματα το λεπτό) είναι αποτέλεσμα της χρήσης ενός νέας τεχνολογίας αυτόματου συστήματος γέμισης. Το εντός του οχήματος απόθεμα πυρομαχικών είναι 60-70 πυρομαχικά (τυπική και μέγιστη μεταφερόμενη ποσότητα αντίστοιχα). Το 2S35 Koalitsiya-SV συνοδεύεται και από όχημα ανεφοδιασμού, το οποίο μπορεί να ανεφοδιάσει το πυροβόλο εντός 15 λεπτών. Το πυροβόλο ενσωματώνει ολοκληρωμένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου το οποίο ελέγχει, μεταξύ άλλων, τον τύπο και τον αριθμό των αναγκαίων πυρομαχικών, ανάλογα με το στόχο που πρέπει να προσβάλει.