Η Κίνα αναπτύσσει το Marine Lizard, ένα ένοπλο αμφίβιο μη-επανδρωμένο σκάφος, το οποίο μπορεί να προηγηθεί μιας αμφίβιας επιχείρησης, πριν την έλευση των συμβατικών αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων και των πεζοναυτών. Το Marine Lizard αναπτύσσει η εταιρία Wuchang Shipbuilding Industry Group, θυγατρική της CSIC (China Shipbuilding Industry Corporation). Το Marine Lizard μπορεί να επιχειρεί μόνο του ή σε συνεργασία με άλλα σκάφη και προορίζεται να είναι το «πρώτο κύμα» της απόβασης, παράλληλα με τον βομβαρδισμό της εχθρικής ακτής, από το ναυτικό και την αεροπορία.

Από τη στιγμή της προσέγγισης της εχθρικής ακτής το Marine Lizard θα έχει διπλό ρόλο: Αφενός θα λειτουργεί ως σύστημα εντοπισμού των εχθρικών θέσεων άμυνας, αφετέρου θα προσβάλει αυτές τις θέσεις διευκολύνοντας έτσι το έργο των πεζοναυτών. Από τη στιγμή του εντοπισμού των εχθρικών θέσεων άμυνας, οι πληροφορίες αυτές θα διαβιβάζονται στους πεζοναύτες, οι οποίοι θα γνωρίζουν πια σημεία της ακτής να αποφύγουν και που να αποβιβαστούν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το Marine Lizard έχει μήκος 12 μέτρα και μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων (93 χιλιομέτρων την ώρα). Σχεδιαστικά ενσωματώνει χαρακτηριστικά stealth. Προσεγγίζοντας την ακτή το Marine Lizard αναπτύσσει τέσσερα συστήματα ερπυστριών, για κίνηση στην ξηρά με μέγιστη ταχύτητα 20 χιλιόμετρα την ώρα. Ο εξοπλισμός του αποτελείται από ραντάρ επιτήρησης εδάφους, ηλεκτροπτικό σύστημα, δύο πολυβόλα και ένα σύστημα κάθετης εκτόξευσης βλημάτων κατά πλοίων ή αντιαεροπορικής άμυνας.