Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα «Basler Zeitung» η Σαουδική Αραβία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την προμήθεια του ισραηλινού αντιαεροπορικού συστήματος Iron Dome της Rafael. Το Iron Dome είναι ένα αντιαεροπορικό σύστημα ικανό να ανιχνεύει, να αξιολογεί και να αναχαιτίζει απειλές από ρουκέτες, βλήματα πυροβολικού και όλμων σε αποστάσεις έως και 70 χιλιόμετρα. Επίσης λειτουργεί και ως τυπικό αντιαεροπορικό σύστημα κατά αεροσκαφών, ελικοπτέρων και UAV.

Το αξιοπερίεργο στην είδηση είναι ότι μια αραβική χώρα η οποία δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός κρίσιμου οπλικού συστήματος. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μπορεί οι δύο χώρες να μην έχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις, όμως οι διμερείς τους σχέσεις δεν είναι κακές και μάλιστα οι δύο χώρες συνεργάζονται σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα η ελβετική εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με άρθρο των «Times» του Ισραήλ, τον Μάιο του 2015, το Ισραήλ ήταν αυτό που πρότεινε στη Σαουδική Αραβία το Iron Dome για την προστασία των σαουδαραβικών δυνάμεων που επιχειρούν στην Υεμένη, αλλά το Ριάντ απέρριψε την πρόταση.