Τα ναυπηγεία BNS (Boustead Naval Shipyard) της Μαλαισίας ανακοίνωσαν την τοποθέτηση της τρόπιδας του τρίτου στη σειρά πλοίου κλάσης Maharaja Lela τύπου Gowind-2500, σχεδίασης και ανάπτυξης των γαλλικών ναυπηγείων Naval Group.

Πρόκειται για το τρίτο από τα έξι συνολικά πλοία που θα ναυπηγήσει η Μαλαισία. Το πλοίο φέρει το όνομα Raja Mahadi και πλευρικό αριθμό 2503. Το σχετικό συμβόλαιο, το οποίο υπογράφηκε το 2014 είναι ύψους $ 2,2 δισεκατομμυρίων. Το πρώτο πλοίο άρχισε να ναυπηγείται τον Μάρτιο του 2016 και καθελκύστηκε τον Αύγουστο του 2017. Το δεύτερο πλοίο άρχισε να ναυπηγείται το Φεβρουάριο του 2017 και δεν έχει καθελκυστεί ακόμα.

Ο εξοπλισμός των Gowind-2500 της Μαλαισίας αποτελείται από ένα πυροβόλο της Bofors των 57 χιλιοστών, δύο πυροβόλα DS-30M των 30 χιλιοστών, έναν κάθετο εκτοξευτή Sylver VLS (Vertical Launch System) για 16 βλήματα VL Mica μέγιστου βεληνεκούς 20 χιλιομέτρων (αεράμυνα σημείου), οκτώ βλήματα κατά πλοίων NSM (Naval Strike Missile) μέγιστου βεληνεκούς 185 χιλιομέτρων και δύο τριπλούς εκτοξευτές τορπιλών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *